2023
DOI: 10.51948/auad.1193826
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Öğrenme ortamı olarak YouTube’un kullanılmasına ilişkin öğrenci görüşleri

Abstract: Çevrim içi video paylaşım ve sosyal medya platformu olan YouTube ile çeşitli eğlence videolarının yanı sıra eğitim videolarını da barındırması nedeniyle resmî olmayan bir öğrenme ortamı olarak düşünülebilir. Bu çalışmada, uzaktan eğitim programına kayıtlı öğrencilerin YouTube’un bir öğrenme ortamı olarak kullanılmasına ilişkin görüşlerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Çalışmada nitel araştırma desenlerinden olgubilim modeli kullanılmıştır. Çalışmada veri toplama aracı olarak çevrim içi soru formu kullanılmıştır… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
2
1
1

Citation Types

0
1
0
3

Year Published

2023
2023
2024
2024

Publication Types

Select...
4

Relationship

0
4

Authors

Journals

citations
Cited by 4 publications
(4 citation statements)
references
References 16 publications
0
1
0
3
Order By: Relevance
“…There may be limitations due to internet access in flipped classrooms (Görü Doğan, 2015). When secondary school students' acceptance levels of flipped mathematics classrooms were examined in terms of internet access, a International Journal of Academic Research in Education, 9(1) significant difference was observed in favor of those who have internet access.…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 99%
“…There may be limitations due to internet access in flipped classrooms (Görü Doğan, 2015). When secondary school students' acceptance levels of flipped mathematics classrooms were examined in terms of internet access, a International Journal of Academic Research in Education, 9(1) significant difference was observed in favor of those who have internet access.…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 99%
“…Bu çalışmada ölçme aracı kullanılarak aksayan ve geride kalan yönler ön plana çıkarılmaya çalışılmıştır. Doğan (2015) öğrenci görüşlerinden hareketle, ters-yüz edilmiş öğrenme yaklaşımı bağlamında bir derse dair iletişim ve öğrenmenin gerçekleştirildiği ortamların nasıl düzenlenmesi gerektiği hususunda sosyal medyanın öğrenme sürecinde etkin ve verimli bir şekilde kullanılabileceğine odaklanmıştır. Turan ve Göktaş (2015) okul öncesi öğrencileri ile birlikte ters yüz sınıf modeline ilişkin görüşleri belirlemişler ve uygulamaya yönelik bazı sorunların olduğunu ortaya koymuşlardır.…”
Section: Yiğit Bektaş and Ekinciunclassified
“…TYS'lerin; anlamlı öğrenmeyi sağlaması (Tomas, Evans, Doyle ve Skamp, 2019), eleştirel düşünme becerisini geliştirmesi (Listiqowati, Budijanto, Sumarmi ve Ruja, 2022), işbirlikli çalışmaya imkân vermesi (Strayer, 2012), öğrenciye anında ve yapıcı dönütler vermesi (Fernández-Martín, Romero-Rodríguez, Gómez-García ve Ramos Navas-Parejo, 2020), dersin verimini artırması (Turan ve Goktas, 2016), öğrencinin derse hazırlıklı gelmesini sağlaması (Görü Doğan, 2015), öğrenme motivasyonunu ve üstbiliş farkındalığı sağlaması (Göğebakan Yıldız ve Kıyıcı, 2016), öğrencilerin derslere katılım sıklığını artırması (Kaya, 2018), eğlenceli öğrenme ortamları sağlaması ve zaman bakımından ekonomik olması (Gündoğan Önderöz ve Özdemir, 2022), ders içeriğine birden fazla erişim sağlaması (Urfa ve Durak, 2017), öğretim yeri ve zamanında esneklik sağlaması (Durak, 2020), öğrenen bireylerin özerk öğrenmesini sağlaması (Du, 2018) gibi çok sayıda avantajları vardır.…”
Section: Introductionunclassified