2016
DOI: 10.17341/gummfd.25469
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Nanoakişkanlarin Isil İletkenli̇k Ve Vi̇skozi̇tesi̇ni̇n Deneysel İncelenmesi̇: Taneci̇k Boyutu Etki̇si̇

Abstract: ÖZETYeni nesil ısı transfer akışkanı olma potansiyeli taşıyan nanoakışkanlar ile ilgili araştırmalar on yılı aşkın bir süre önce başlamasına rağmen, yayınlanan çalışmaların sonuçları arasında birçok tutarsızlık ve çelişkiler mevcuttur. Bunlardan birisi tanecik boyutunun nanoakışkanın ısıl performansına olan etkisidir. Bu çalışmada, 10 nm ve 30 nm tanecik boyutuna sahip Al 2 O 3 -su nanoakışkanların, hacimce % 1, 2, 3 ve 6,33 katkı oranlarında, ısıl iletkenlik ve viskozite değerleri deneysel olarak belirlenmiş … Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
2
1

Citation Types

0
1
0
2

Year Published

2018
2018
2024
2024

Publication Types

Select...
6

Relationship

0
6

Authors

Journals

citations
Cited by 6 publications
(4 citation statements)
references
References 53 publications
0
1
0
2
Order By: Relevance
“…Süreklilik Denklemi [19], viskozitesi [18,19], yoğunluğu [13] ve özgül ısı kapasitesi [13] sırasıyla Eşitlik 4, 5, 6 ve 7 kullanılarak hesaplanabilmektedir.…”
Section: Diferansiyel Denklemlerunclassified
“…Süreklilik Denklemi [19], viskozitesi [18,19], yoğunluğu [13] ve özgül ısı kapasitesi [13] sırasıyla Eşitlik 4, 5, 6 ve 7 kullanılarak hesaplanabilmektedir.…”
Section: Diferansiyel Denklemlerunclassified
“…There are many experimental studies dedicated to investigating the dynamic viscosity of nanofluids. These studies reported findings for nanofluids containing nanoparticles such as Al2O3, TiO2, CuO and carbon nanotubes (CNT), that are dispersed in water, ethylene glycol (EG) or a mixture of water and EG at specified ratio [13,[16][17][18][19][20][21][22][23]. The consensus of the researchers who investigated the rheological behavior of the nanofluids is that nanofluid viscosity increases when the concentration of nanoparticle increases and they are decreasing as the temperature increases.…”
Section: Introductionmentioning
confidence: 99%
“…Isıl iletkenliğin, tanecik boyutu ile ilişkili olmadığı ve deneysel sonuçların klasik efektif ısıl iletkenlik modellerinden biri olan Maxwell ile uyumlu olduğu gözlenmiştir. Reolojik ölçümler sonucunda, numunelerin newtonian davranış gösterdiği ve aynı tanecik katkı oranında, daha büyük tanecik boyutuna sahip numunelerin viskozitelerindeki artış oranının daha yüksek olduğu sonucuna varılmıştır [21]. Sıvı parafin bazlı CuO nanopartikülleri içeren nanoakışkanın konsantrasyon oranı ile sıcaklığın dinamik viskozite üzerine etkileri araştırılmıştır.…”
Section: Gi̇ri̇ş (Introduction)unclassified