2014
DOI: 10.13165/sms-14-6-3-11
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Mykolo Romerio universiteto studentų patiriamo streso įveikos strategijos

Abstract: Viena aktualiausių šiuolaikinio gyvenimo problemų yra stresas. Stresas-tai ypatingas asmens ir aplinkos santykis, kuris asmens yra įvertintas kaip apsunkinantis arba viršijantis jo turimus išteklius ir keliantis grėsmę gerovei 1. Stresas tiesiogiai ar netiesiogiai skatina susirgimą įvairiomis rimtomis ligomis: koronarine širdies liga, vėžiu, hipertenzija, didina nelaimingų atsitikimų, traumų ir savižudybių skaičių. Jis turi įtakos tokiems gyvenimo būdo pasikeitimams, kaip padidėjęs alkoholio, tabako, narkotikų… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
3
1

Citation Types

0
3
0
1

Year Published

2017
2017
2024
2024

Publication Types

Select...
2

Relationship

0
2

Authors

Journals

citations
Cited by 2 publications
(4 citation statements)
references
References 3 publications
(5 reference statements)
0
3
0
1
Order By: Relevance
“…J. Dudaitė ir S. Ustilaitė (2014) savo tyrime analizavo, kaip dažnai ir kur dažniausiai tiriamieji Mykolo Romerio universiteto studentai patiria stresą. Maždaug pusė tiriamųjų atskleidė, kad stresą jaučia dažnai [15]. D. Karkockienė (2011) atliko tyrimą, kuriuo siekė nustatyti studentų patiriamo streso ypatumus ir jo įtaką miego kokybei.…”
Section: Subjekunclassified
“…J. Dudaitė ir S. Ustilaitė (2014) savo tyrime analizavo, kaip dažnai ir kur dažniausiai tiriamieji Mykolo Romerio universiteto studentai patiria stresą. Maždaug pusė tiriamųjų atskleidė, kad stresą jaučia dažnai [15]. D. Karkockienė (2011) atliko tyrimą, kuriuo siekė nustatyti studentų patiriamo streso ypatumus ir jo įtaką miego kokybei.…”
Section: Subjekunclassified
“…the methods which can be used in daily work more easily compared to preparation of fairs, workshops, invitation of business people to school, etc. The majority of teachers apply various educational methods and forms not specifically for entrepreneurship education, but in education process in general (Dudaitė et al, 2015).…”
Section: Entrepreneurship Education In General Education School In Li...mentioning
confidence: 99%
“…Assessment of entrepreneurship education practice in general education school of Lithuania showed that quite wide choice of entrepreneurship education (Dudaitė et al, 2015). On the other hand, the need for and importance of the system for teacher qualification improvement in terms of entrepreneurship education is particularly high.…”
Section: Entrepreneurship Education In General Education School In Li...mentioning
confidence: 99%
See 1 more Smart Citation