2018
DOI: 10.1177/2235042x18804063
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Multimorbidity and mortality

Abstract: Background:Knowledge about prevalent and deadly combinations of multimorbidity is needed.Objective:To determine the nationwide prevalence of multimorbidity and estimate mortality for the most prevalent combinations of one to five diagnosis groups. Furthermore, to assess the excess mortality of the combination of two groups compared to the product of mortality associated with the single groups.Design:A prospective cohort study using Danish registries and including 3.986.209 people aged ≥18 years on 1 January, 2… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
2
1
1

Citation Types

1
42
0
7

Year Published

2020
2020
2023
2023

Publication Types

Select...
7
1

Relationship

0
8

Authors

Journals

citations
Cited by 95 publications
(50 citation statements)
references
References 43 publications
1
42
0
7
Order By: Relevance
“…У кожній країні було визначено дві або три моделі мультиморбідності «серцево-респіраторна» (ІХС, астма та хронічна обструктивна хвороба легенів), «метаболічна» (діабет, ожиріння та гіпертонія) та «психічно-суглобова» (артрит та депресія) [11]. Результати 15-річного загальнонаціонального обстеження населення Данії засвідчили, що 7,1% населення страждає на мультиморбідну патологію з найбільш поширеними комбінаціями, такими як поєднання захворювань серцево-судинної та опорно-рухової систем, при цьому найбільш небезпечною щодо смертності визначено комбінацію неврологічних та онкологічних захворювань [20].…”
Section: результати дослідження та їх обговоренняunclassified
“…У кожній країні було визначено дві або три моделі мультиморбідності «серцево-респіраторна» (ІХС, астма та хронічна обструктивна хвороба легенів), «метаболічна» (діабет, ожиріння та гіпертонія) та «психічно-суглобова» (артрит та депресія) [11]. Результати 15-річного загальнонаціонального обстеження населення Данії засвідчили, що 7,1% населення страждає на мультиморбідну патологію з найбільш поширеними комбінаціями, такими як поєднання захворювань серцево-судинної та опорно-рухової систем, при цьому найбільш небезпечною щодо смертності визначено комбінацію неврологічних та онкологічних захворювань [20].…”
Section: результати дослідження та їх обговоренняunclassified
“…I et dansk studie, der kortlagde dødeligheden af kombinationer af multisygdom i befolkningen, blev der anvendt en definition baseret på grupper af diagnoser med faellestraek i hvordan, og hvor de blev behandlet i sundhedssystemet (Willadsen et al, 2018). Personer med multisygdom er ifølge denne definition potentielt set komplekse både i relation til hvordan de behandles for deres sygdomme, og i forhold til hvor de behandles, eftersom de skal navigere på tvaers af sundhedssystemet (Willadsen et al, 2018) konkluderede, at definitionen af multisygdom er heterogen, men at multisygdom oftest defineres som to eller flere samtidige sygdomme. Desuden blev det pointeret, at ingen af de inkluderede systematiske litteraturstudier kunne anbefale én definition af multisygdom, samt at både forskere og klinikere skal vaere tydelige med hvilken definition de vaelger at anvende (Johnston et al, 2019).…”
Section: Definitioner På Multisygdomunclassified
“…Man kan derfor forestille sig, at man, for at undgå overdiagnostik af multi-sygdom, er nødt til for hver enkelt sygdom at tilføje en vurdering af svaerhedsgraden af denne. I nogle af de nyere definitioner af multisygdom er der, som naevnt, også gjort forsøg på at medregne svaerhedsgraden i definitionen ved at bruge sygdomskategorier (Calderón-Larrañaga et al, 2017;Nicholson et al, 2019;Willadsen et al, 2018). Dette vil formentlig øge sandsynligheden for, at de patienter, man definerer som havende multisygdom, også er patienter med mere komplekse sygdomstilstande og forløb, end hvis man brugte separate sygdomme.…”
Section: Multisygdom Og Overdefinitionunclassified
See 1 more Smart Citation
“…It is established that multimorbidity is more common and occurs at an earlier age in deprived areas in high-income countries, 2,3 including Denmark. 4 A previous study by the same group showed higher burnout in GPs working in deprived areas. 5 These studies seem incompatible with the current findings.…”
mentioning
confidence: 90%