Proceedings of the 9th Business &Amp; Management Conference, Prague 2019
DOI: 10.20472/bmc.2019.009.004
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Lean Management in the Hotel Sector – Opportunities and Threats

Abstract: The lean concept has been identified with large companies, serial production, and the automotive industry. The approach is growing in popularity and the SME sector is increasingly using it. It is also gaining ground in the service sector. An ever-accelerating world does not always provide opportunities for understanding the principles of lean prior its introduction; consequently, the expected results rarely materialize. During my research in the service industry SME, the in-depth interviews, questionnaire quer… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
2
2

Citation Types

0
2
0
2

Year Published

2022
2022
2024
2024

Publication Types

Select...
2
1
1

Relationship

0
4

Authors

Journals

citations
Cited by 4 publications
(4 citation statements)
references
References 8 publications
0
2
0
2
Order By: Relevance
“…Emellett döntő szerepet játszanak abban, hogy a turistáknak olyan egyedi élményeket nyújtsanak, hogy mindeközben a helyi közösségek jólétéhez is hozzájáruljanak az autentikus turisztikai termékek biztosítása révén (Faur & Ban, 2022). Tisztában kell lenniük a társadalmi felelősség elveivel és gyakorlati alkalmazási lehetőségeivel (Marin-Pantelescu et al, 2019), Emellett a szolgáltatók felelősek a turisztikai tevékenységek fenntarthatóságának biztosításáért is, hogy betartják az ágazatspecifikus szabványokat és a társadalmi felelősségvállalás elveit (Roxas et al, 2020), illetve modern vállalatirányítási-és működtetési rendszert vezetnek be, mint például a Lean rendszert (Pankotay & Koloszár, 2019). A szolgáltatóknak továbbá részt kell venniük a közösség által létrehozott turisztikai kezdeményezésekben és a felülről kialakuló megoldások megvalósításában is (Bishwokarma et al, 2023).…”
Section: Bevezetésunclassified
“…Emellett döntő szerepet játszanak abban, hogy a turistáknak olyan egyedi élményeket nyújtsanak, hogy mindeközben a helyi közösségek jólétéhez is hozzájáruljanak az autentikus turisztikai termékek biztosítása révén (Faur & Ban, 2022). Tisztában kell lenniük a társadalmi felelősség elveivel és gyakorlati alkalmazási lehetőségeivel (Marin-Pantelescu et al, 2019), Emellett a szolgáltatók felelősek a turisztikai tevékenységek fenntarthatóságának biztosításáért is, hogy betartják az ágazatspecifikus szabványokat és a társadalmi felelősségvállalás elveit (Roxas et al, 2020), illetve modern vállalatirányítási-és működtetési rendszert vezetnek be, mint például a Lean rendszert (Pankotay & Koloszár, 2019). A szolgáltatóknak továbbá részt kell venniük a közösség által létrehozott turisztikai kezdeményezésekben és a felülről kialakuló megoldások megvalósításában is (Bishwokarma et al, 2023).…”
Section: Bevezetésunclassified
“…Emellett döntő szerepet játszanak abban, hogy a turistáknak olyan egyedi élményeket nyújtsanak, hogy mindeközben a helyi közösségek jólétéhez is hozzájáruljanak az autentikus turisztikai termékek biztosítása révén (Faur & Ban, 2022). Tisztában kell lenniük a társadalmi felelősség elveivel és gyakorlati alkalmazási lehetőségeivel (Marin-Pantelescu et al, 2019), Emellett a szolgáltatók felelősek a turisztikai tevékenységek fenntarthatóságának biztosításáért is, hogy betartják az ágazatspecifikus szabványokat és a társadalmi felelősségvállalás elveit (Roxas et al, 2020), illetve modern vállalatirányítási-és működtetési rendszert vezetnek be, mint például a Lean rendszert (Pankotay & Koloszár, 2019). A szolgáltatóknak továbbá részt kell venniük a közösség által létrehozott turisztikai kezdeményezésekben és a felülről kialakuló megoldások megvalósításában is (Bishwokarma et al, 2023).…”
Section: Bevezetésunclassified
“…Lean strategy can address eight different types of "waste" in the organization, namely defects, overproduction, waiting, nonutilization of talents, transpiration, inventory, motion and extra-processing (DOWNTIME) (Bhat et al, 2016a, b). It is reported that Lean can assist in reducing NVA (non-value added) activities in the hotel industry and consequently address the labour shortage issue in the hospitality sector (Pankotay and Kolosz ar, 2019). In addition to the cost savings, Lean management helps in enhancing customer service.…”
Section: Literature Reviewmentioning
confidence: 99%
“…, 2016a, b). It is reported that Lean can assist in reducing NVA (non-value added) activities in the hotel industry and consequently address the labour shortage issue in the hospitality sector (Pankotay and Koloszár, 2019). In addition to the cost savings, Lean management helps in enhancing customer service.…”
Section: Literature Reviewmentioning
confidence: 99%