2016
DOI: 10.11124/jbisrir-2016-003219
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Key components and strategies utilized by nurses for de-escalation of aggression in psychiatric in-patients: a systematic review protocol

Abstract: This systematic review aims to identify the effective de-escalation strategies that nurses utilize to prevent aggressive behaviors.Specifically, this review has the following objectives.

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
3
1
1

Citation Types

0
1
0
4

Year Published

2020
2020
2022
2022

Publication Types

Select...
1
1

Relationship

0
2

Authors

Journals

citations
Cited by 2 publications
(5 citation statements)
references
References 8 publications
0
1
0
4
Order By: Relevance
“…Psikiyatri kliniklerinde güvenli ortamın oluşturulması ve devamlılığının sağlanmasında, hastanın karşılaşabileceği engellerin ve sınırlamaların hasta ve yakınlarına hastanın servise kabulü sırasında gerekçeleriyle beraber anlatılması önemli ve gereklidir. [28] Kabul anından başlayarak, saldırgan davranışın oluşumunda ve ortaya çıkmasında rolü olan risk faktörlerinin iyi değerlendirilmesi, saldırganlık riski olan hastaların ekip üyeleriyle paylaşılması ve buna ilişkin önlemlerin alınması klinik prosedürleri arasında yer almalıdır. [29] Risk değerlendirmesi ve önlem alınması adımlarından sonraki basamak ortaya çıkan saldırgan davranışın yönetimidir.…”
Section: Saldırganlığın Yönetimiunclassified
See 3 more Smart Citations
“…Psikiyatri kliniklerinde güvenli ortamın oluşturulması ve devamlılığının sağlanmasında, hastanın karşılaşabileceği engellerin ve sınırlamaların hasta ve yakınlarına hastanın servise kabulü sırasında gerekçeleriyle beraber anlatılması önemli ve gereklidir. [28] Kabul anından başlayarak, saldırgan davranışın oluşumunda ve ortaya çıkmasında rolü olan risk faktörlerinin iyi değerlendirilmesi, saldırganlık riski olan hastaların ekip üyeleriyle paylaşılması ve buna ilişkin önlemlerin alınması klinik prosedürleri arasında yer almalıdır. [29] Risk değerlendirmesi ve önlem alınması adımlarından sonraki basamak ortaya çıkan saldırgan davranışın yönetimidir.…”
Section: Saldırganlığın Yönetimiunclassified
“…Uygun davranışlar ile saldırganlığın önlenmesi, ortaya çıktıktan sonra ise etkili ve güçlendirici bir hale dönüştürülmesi mümkündür. [28,29,39] Basitleştirilmiş Sakinleştirme Modelinde, hasta ve hemşire arasında çatışmanın önlenmesi için ilk olarak mevcut servis durumunun ortaya konması ve servis güvenliğini tehlikeye atan ve/veya engelleyen durumların tanımlanması istenmektedir. [51] Bu kapsamda da "ateşleme noktaları" (Flashpoints) ve "köken boyutlar" (Domain/originating factors) olarak adlandırılan iki kavramdan söz edilmektedir.…”
Section: Saldırganlığın Yönetiminde Alternatif Bir Yöntem Olarak Basiunclassified
See 2 more Smart Citations
“…Several studies indicated that among professional health workers, nurses are more likely than other staff members to experience aggressive incidences from patients and visitors (Bekelepi, Martin and Chipps, 2015a; Baby, Gale and Swain, 2019). Shah, Annamalai, Aye, Xie, Ng, Shah and Manickam (2016) asserted that aggressive incidents refers to both physical and verbal abuse, threatening gestures, assaults and any other behavior directed at an individual that comprises his or her safety. Consequently, aggression prevention should be priority as it has huge impact on quality of care (Hallett and Dickens, 2017; Tölli, Partanen, Kontio and Häggman□Laitila, 2017).…”
Section: Introduction/backgroundmentioning
confidence: 99%