2017
DOI: 10.5336/pediatr.2016-52971
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Kawasaki Disease Presented with Unusual Findings: Report of Two Cases

Abstract: Turkiye Klinikleri J Pediatr 2017;26(3):94-8 94 awasaki hastalığı (KH), Henoch-Schönlein purpurasından sonra ço-cukluk çağının en sık görülen sistemik vaskülitidir.1-3 Epidemiyolojik ve klinik bulgular etiyolojik olarak enfeksiyöz bir nedeni kuvvetle desteklese de hastalığın etiyolojisi tam olarak bilinmemektedir. Ateş ortaya çıktıktan birkaç gün sonra hastalığın diğer klinik bulguları gö-rülmektedir. Oral mukoza değişiklikleri, bilateral pürülan olmayan konSıra Dışı Bulgularla Seyreden Kawasaki Hastalığı: … Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
2

Citation Types

0
1
0
1

Year Published

2020
2020
2020
2020

Publication Types

Select...
3

Relationship

0
3

Authors

Journals

citations
Cited by 3 publications
(2 citation statements)
references
References 7 publications
0
1
0
1
Order By: Relevance
“…Çeşitli yayınlarda KH'nin %7-10'unun atipik şeklinde gözlendiği bildirilmektedir. Bu hastalarda da koroner arter anevrizma gelişme riski yüksek olduğu için erken tanı ve tedavi önem kazanmaktadır (10,11). Hastada atipik KH düşünülüp EKO değerlendirmesinin yapılması hastalığın erken tanınmasında önemli rol oynar (12).…”
Section: Discussionunclassified
“…Çeşitli yayınlarda KH'nin %7-10'unun atipik şeklinde gözlendiği bildirilmektedir. Bu hastalarda da koroner arter anevrizma gelişme riski yüksek olduğu için erken tanı ve tedavi önem kazanmaktadır (10,11). Hastada atipik KH düşünülüp EKO değerlendirmesinin yapılması hastalığın erken tanınmasında önemli rol oynar (12).…”
Section: Discussionunclassified
“…Various studies have reported that 7-10% of the KD is seen as atypical. Since the risk of coronary artery aneurism development is high in these patients, early diagnosis and treatment are of vital importance (10,11). Performing ECHO upon considering atypical KD in the patient plays an important role in early diagnosis (12).…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 99%