2019
DOI: 10.31680/gaunjss.479340
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Kadın Çalışanların Yaşam Doyumu İle Boş Zaman Engelleri Arasındaki İlişki: Akdeniz Üniversitesi Örneği

Abstract: Akdeniz Üniversitesi işçi ve memur statüsünde çalışan kadınların yaşam doyumları ile boş zaman engelleri arasındaki ilişkinin belirlenmesi çalışmanın amacını oluşturmaktadır. Araştırma grubunu Akdeniz Üniversitesinde memur ve işçi statüsünde çalışan toplam 190 (yaş ortalaması 33 ± 5.8) kadından oluşmaktadır. Araştırma kapsamında araştırmacı tarafından oluşturmuş olan kişisel bilgi formu ayrıca yaşam doyumu ölçeği ve boş zaman engelleri ölçeği kullanılmıştır. Verilerin analizin de, pearson korelasyon ve frekans… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
3

Citation Types

0
1
0
1

Year Published

2021
2021
2023
2023

Publication Types

Select...
3
2

Relationship

0
5

Authors

Journals

citations
Cited by 6 publications
(3 citation statements)
references
References 1 publication
0
1
0
1
Order By: Relevance
“…Bu durumun önüne geçebilmek adına özellikle obezite oranının daha yüksek olduğu kadınlar ve gençlere yönelik fiziksel aktivite içeren çeşitli boş zaman etkinliklerinin planlanması ve uygulanması gerekmektedir. Türkiye'de yapılan bir çalışma, boş zaman aktivitelerine yönelik engellerin kişilerin yaşam tatminini olumsuz etkilediğini göstermiştir (Turan, Gülşen ve Bilaloğlu, 2019). Diğer yandan, boş zaman etkinliklerine katılan kişilerin yaşamlarından daha fazla tatmin elde ettikleri gözlemlenmektedir (Yerlisu, Ağyar ve Bahadır, 2012).…”
Section: Introductionunclassified
“…Bu durumun önüne geçebilmek adına özellikle obezite oranının daha yüksek olduğu kadınlar ve gençlere yönelik fiziksel aktivite içeren çeşitli boş zaman etkinliklerinin planlanması ve uygulanması gerekmektedir. Türkiye'de yapılan bir çalışma, boş zaman aktivitelerine yönelik engellerin kişilerin yaşam tatminini olumsuz etkilediğini göstermiştir (Turan, Gülşen ve Bilaloğlu, 2019). Diğer yandan, boş zaman etkinliklerine katılan kişilerin yaşamlarından daha fazla tatmin elde ettikleri gözlemlenmektedir (Yerlisu, Ağyar ve Bahadır, 2012).…”
Section: Introductionunclassified
“…Yakın zamanda Türkiye'de yapılan bir çalışma boş zaman engellerinin kişilerin yaşam doyumuna olumsuz etki ettiğini göstermiştir (Turan, Gülşen, ve Bilaloğlu, 2019). Diğer taraftan boş zaman aktivitelerine katılan insanların yaşamlarından aldığı tatmin daha yüksektir (Yerlisu, Ağyar, ve Bahadır, 2012).…”
Section: Introductionunclassified
“…However, in order to develop such programs, leisure constraints that Turkish people experience should be detected. A study conducted among Turkish nationals showed leisure constraints have negative influence on their life satisfaction (Turan et al, 2019). On the other hand, people who spend their leisure time more actively have higher satisfaction from life (Yerlisu, Ağyar and Bahadır, 2012).…”
Section: Extended Abtract Introductionmentioning
confidence: 99%