2020
DOI: 10.35346/aod.687703
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Investigation of Different Curriculums in Terms of Water-Related Learning Outcomes

Abstract: Her ne kadar dünyanın %71’i sularla kaplı olsa da, son yıllarda artan nüfus ve çevre sorunları nedeniyle suya ulaşım ve kişi başına düşen kullanılabilir su azalmıştır. Bu durumun önüne geçmek isteyen toplumlar, bilinçli bireylerin yetiştirilebilmesi için eğitimin önemine vurgu yapmışlardır. Bilinçli ve çevre dostu bireylerin yetiştirilmesine katkı sağlamak için insanın diğer canlılarla uyumlu bir şekilde yaşam sürdürülebilmesine yönelik bakış açısı kazandıracak ekosentrik anlayışın merkeze alınarak öğretim pro… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
2

Citation Types

0
1
0
2

Year Published

2021
2021
2023
2023

Publication Types

Select...
3

Relationship

1
2

Authors

Journals

citations
Cited by 3 publications
(3 citation statements)
references
References 7 publications
0
1
0
2
Order By: Relevance
“…Su ile ilgili toplumsal bilincin kalıcı hale gelmesinin ilköğretim seviyesinde elde edilen kazanımların ilerleyen sınıf seviyelerinde de devam etmesiyle daha etkili olacağı düşünülmektedir. Bu bağlamda, bireylerde su okuryazarlığının geliştirilmesi, okuryazarlığın alt boyutları ile ilgili yapılacak çalışmalarla mümkündür (Ursavaş, Aytar ve Alpay, 2020).…”
Section: Introductionunclassified
See 1 more Smart Citation
“…Su ile ilgili toplumsal bilincin kalıcı hale gelmesinin ilköğretim seviyesinde elde edilen kazanımların ilerleyen sınıf seviyelerinde de devam etmesiyle daha etkili olacağı düşünülmektedir. Bu bağlamda, bireylerde su okuryazarlığının geliştirilmesi, okuryazarlığın alt boyutları ile ilgili yapılacak çalışmalarla mümkündür (Ursavaş, Aytar ve Alpay, 2020).…”
Section: Introductionunclassified
“…. Gelecek nesillere temiz ve içilebilir su bırakılabilmesi için su kaynaklarının iyi korunması ve etkili bir şekilde yönetilmesi gerekmektedir Bu düşünceyi gerçekleştirebilme yolunun ise bilinçli bireylerin yetiştirilmesi gerekmektedir(Ursavaş, Aytar ve Alpay, 2020). Eğitim kanalıyla bu bilincin oluşturulması daha etkili ve kalıcı olmasını sağlayacaktır.…”
unclassified
“…The way to achieve these goals goes through restructuring of the education curricula where ecological information has the central piece (Orr, 1992). It was found that the current science curriculum contains enough learning outcomes for knowledge but not adequate attitudes and behaviors (Ursavaş, Aytar & Alpay, 2020). Raising aware individuals can be possible by bringing up water-literate individuals with related knowledge, attitudes and behaviors (Covitt, Günckel & Anderson, 2009).…”
Section: Introductionmentioning
confidence: 99%