2019
DOI: 10.24315/tred.494705
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Bilişim Teknolojileri Dersi: Öğretmen Adaylarının Bakış Açısından Bir Değerlendirme

Abstract: Halil İbrahim HASESKİ 1 Öz: Bu çalışmanın amacı öğretmen adaylarının yenilenen eğitim fakültesi müfredatında yer alan Bilişim Teknolojileri dersine yönelik görüşlerini belirlemektir. Bu kapsamda planlanan nitel araştırmada, 2018-2019 eğitim öğretim yılı güz döneminde Manisa Celal Bayar Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde farklı bölümlerde öğrenim görmekte olan 44 öğretmen adayından yarı-yapılandırılmış görüşmeler ve yazılı form aracılığıyla görüş alınmıştır. Elde edilen veriler içerik analizi ile analiz edilmişt… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1
1
1
1

Citation Types

0
4
0
3

Year Published

2021
2021
2024
2024

Publication Types

Select...
6

Relationship

0
6

Authors

Journals

citations
Cited by 7 publications
(7 citation statements)
references
References 15 publications
0
4
0
3
Order By: Relevance
“…Moreover, preservice teachers stated that they learned to provide the educationteaching process more comfortably and better and to use tools and equipment for an effective learning-teaching process. Consistently, Çevik Kılıç (2016), Güneş and Aydoğdu İskenderoğlu (2014), Haseski (2019), İlic (2021) and Uzunöz et al (2017) concluded that "IT" course made it possible for preservice teachers to use technological tools in education, to make education fun, to prepare and use various materials for the educational process.…”
Section: Conclusion and Discussionmentioning
confidence: 98%
See 1 more Smart Citation
“…Moreover, preservice teachers stated that they learned to provide the educationteaching process more comfortably and better and to use tools and equipment for an effective learning-teaching process. Consistently, Çevik Kılıç (2016), Güneş and Aydoğdu İskenderoğlu (2014), Haseski (2019), İlic (2021) and Uzunöz et al (2017) concluded that "IT" course made it possible for preservice teachers to use technological tools in education, to make education fun, to prepare and use various materials for the educational process.…”
Section: Conclusion and Discussionmentioning
confidence: 98%
“…Ayrıca öğretmen adayları mesleki açıdan eğitim-öğretim sürecini daha rahat ve iyi bir şekilde verebilmeyi ve etkili öğrenme-öğretme süreci için araç-gereç kullanmayı öğrendiklerini ifade etmişlerdir. Çevik Kılıç (2016), Güneş ve Aydoğdu İskenderoğlu (2014), Haseski (2019), İlic (2021) ve Uzunöz ve diğerleri (2017) de yapmış oldukları çalışmalarda araştırmanın sonucuyla tutarlı olarak "ÖT" dersiyle öğretmen adaylarının mesleki açıdan teknolojik aletleri eğitimde kullanmayı, eğitimi eğlenceli hale getirmeyi, eğitim süreci için çeşitli materyaller hazırlama ve kullanmayı kazandıkları sonucuna ulaşmışlardır.…”
Section: Sonuç Ve Tartışmaunclassified
“…Bu bulgu, etkili bir öğrenme için öğrenenlere uygun süre ve uygulama olanağı sağlanması gerekliliği ile uyum göstermektedir (Burden ve Byrd, 2018;Senemoğlu, 2018). Buna ek olarak bulgunun, eğitimde teknoloji kullanımını içeren ve yeni öğretim programında yer alan benzer bir ders olan Bilişim Teknolojileri dersine yönelik yapılan çalışmanın bulguları ile de benzerlik gösterdiği görülmektedir (Haseski, 2019). Ayrıca, dersin içeriğinde yer alan "öğretim materyallerinin tasarımı; tematik öğretim materyali tasarlama" gibi konuların (YÖK, 2018) da sağlıklı bir biçimde öğrenenlere sunulabilmesi için dersin uygulamalı bir yapıda olması gerektiği düşünülmektedir.…”
Section: Sonuç Ve öNerilerunclassified
“…In the related literature, there are several studies on the benefits of instructional technologies and their positive effects on the learning environment (Abbitt, 2011;Haseski, 2019;Nicholl, Flutter, Hosking & Clarkson, 2013;Wang, Shannon & Ross, 2013). Instructional Technologies course has an important role in this context.…”
Section: Amendments Carried Out In Teacher Training Undergraduate Program and Purpose Of The Studymentioning
confidence: 99%