2017
DOI: 10.30803/adusobed.337229
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

İlkokullarda Görev Yapan İngilizce Öğretmenlerinin Akıllı Tahta Kullanımına İlişkin Öz Değerlendirmeleri

Abstract: ÖZETHızla değişen teknolojinin sonucunda, hayatın birçok alanında olduğu gibi eğitimde de önemli değişiklikler meydana gelmiş ve günümüzde kara tahtaların yerini teknolojik donanımlı akıllı tahtalar almıştır. Akıllı tahta, eğitimin her kademesinde ve branşında olduğu gibi yabancı dil olarak İngilizce öğretiminde de yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Özellikle, küçük yaş grubu öğrencilerinin bulunduğu ilkokullarda akıllı tahta kullanımı önemli bir yere sahiptir. Bu çalışmanın amacı, ilkokullarda görev yapan İ… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
3
1
1

Citation Types

0
1
0
3

Year Published

2019
2019
2023
2023

Publication Types

Select...
4
1

Relationship

0
5

Authors

Journals

citations
Cited by 6 publications
(5 citation statements)
references
References 2 publications
0
1
0
3
Order By: Relevance
“…When the related research was studied, similar and contrasting results were determined. In some studies, it was discovered that the inclusion of technology in language classes collected much appraisal from the teachers (Güven & Vural, 2017;Yaman, 2018). In other studies, however, it was revealed that language teachers have lack of technological infrastructure or materials in their school (Bayraktar, 2014;Merter, Şekerci & Bozkurt, 2014).…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 99%
“…When the related research was studied, similar and contrasting results were determined. In some studies, it was discovered that the inclusion of technology in language classes collected much appraisal from the teachers (Güven & Vural, 2017;Yaman, 2018). In other studies, however, it was revealed that language teachers have lack of technological infrastructure or materials in their school (Bayraktar, 2014;Merter, Şekerci & Bozkurt, 2014).…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 99%
“…Akıllı tahtanın eğitim ortamlarında etkili kullanılabilmesi büyük oranda öğretmenlerin bilgi, beceri ve tutumlarına bağlıdır (Temelli ve Genç, 2014). Öğretmenlerin akıllı tahta kullanımında yaşadıkları sorunlar (Polat ve Özcan, 2014), eğitim ihtiyaçları (Güven ve Vural, 2017) öğretmen tutumlarının belirleyicisi olabilir. Bilgi ve iletişim teknolojilerinin kabul ve kullanımı için teknoloji kabul modeli teorik bir çerçeve sunar.…”
Section: Anadolu University Journal Of Education Faculty (Aujef) 7(4)...unclassified
“…Öğretmenlerin etkileşimli tahta kullanım sıklıkları incelendiğinde görüşmeye katılan öğretmenlerin yarısı hemen hemen tüm derslerinde etkileşimli tahtayı kullandıklarını ifade ederlerken diğer öğretmenler ise etkileşimli tahtanın her ders kullanımının uygun olmadığını ifade etmişlerdir. Literatürde etkileşimli tahtanın her ders kullanımının uygun olmadığına yönelik bulgular mevcuttur (Altınçelik, 2009;Banoğlu, Madenoğlu, Uysal ve Dede 2014;Çiçekli, 2014;Güven ve Vural, 2016;Keser ve Çetinkaya, 2013).…”
Section: Sonuç Ve öNerilerunclassified
“…Teknolojik materyallerin eğitimdeki rolü yadsınamaz bir gerçektir. Literatürde de bununla ilgili birçok çalışma mevcuttur (Adıgüzel ve diğerleri, 2011;Adıgüzel ve Yüksel, 2012;Altınçelik, 2009;Banoğlu ve diğerleri, 2014;Birişçi ve Çalık Uzun, 2014;Bulut ve Koçoğlu, 2012;Çiçekli, 2014;Çoklar ve Tercan, 2014;Genç ve Genç, 2013;Gülcü, 2014;Güven ve Vural, 2016;Hiçyılmaz, 2015;Özkan ve Deniz, 2014;Pamuk, Çakır, Ergun, Yılmaz ve Ayas, 2013;Tatlı ve Kılıç, 2013;Tuncel, Argon, Kartallıoğlu ve Kaya, 2011;Yalın, 2010;). Etkileşimli tahta ile yapılan öğretimde ise birçok duyu organının harekete geçtiği, böylece soyut öğrenme konularını somutlaştırıp kalıcı öğrenmeler sağladığı söylenebilir.…”
Section: Sonuç Ve öNerilerunclassified
See 1 more Smart Citation