2019
DOI: 10.31067/0.2019.222
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Hemşirelik Öğrencilerinin ve Hemşirelerin Bakıma İlişkin Tutum ve Davranışları

Abstract: Amaç: Bu araştırma, hemşirelik öğrencileri ve hemşirelerin hemşirelik bakımına ilişkin tutum ve davranışlarını belirlemek amacıyla gerçekleştirilmiştir. Yöntem: Araştırma tanımlayıcı olarak yapılmıştır. Veriler araştırmaya katılmaya gönüllü olan, bir üniversite hastanesinde görev yapan 101 hemşire ve bir sağlık yüksekokulunda okuyan 227 hemşirelik öğrencisinden elde edilmiştir. Araştırma verileri kişisel bilgi formu ve Bakım Odaklı Hemşire-Hasta Etkileşimi Ölçeği kullanılarak toplanmıştır. Verilerin analizinde… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1

Citation Types

0
1
0
1

Year Published

2021
2021
2024
2024

Publication Types

Select...
6

Relationship

0
6

Authors

Journals

citations
Cited by 7 publications
(2 citation statements)
references
References 13 publications
0
1
0
1
Order By: Relevance
“…It was stated that clinical training can affect nursing students negatively, such as being insensitive to human needs. The studies conducted in Türkiye also reported a negative relationship between nursing students' perception of care behavior and grade level (30,31). These negative results were usually associated with learning and teaching processes.…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 99%
“…It was stated that clinical training can affect nursing students negatively, such as being insensitive to human needs. The studies conducted in Türkiye also reported a negative relationship between nursing students' perception of care behavior and grade level (30,31). These negative results were usually associated with learning and teaching processes.…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 99%
“…Türkiye'de yapılmış bir çalışmada (4) psikiyatri servislerinde çalışan hemşirelerin tutum ve davranışlarının olumlu yönde olduğu ve hemşire-hasta etkileşimine önem verdikleri görülmektedir. Bunun yanı sıra, hemşirelik öğrencileri ve farklı servislerde çalışan hemşirelerin bakım odaklı hemşirehasta etkileşimine yönelik tutum ve davranışlarının incelendiği çalışmalarda da (6,16,17,18,19,20,21) benzer sonuçlar elde edilmiştir. Bu çalışma ile ruh sağlığı bölge hastanelerinde çalışan hemşirelerin bakım odaklı hemşire-hasta etkileşimine yönelik tutum ve davranışlarının belirlenmesi amaçlanmaktadır.…”
unclassified