2020
DOI: 10.31362/patd.758760
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Gebe okulu eğitimcileri ve emzirme hemşirelerine verilen Watson’ın İnsan Bakım Kuramına temellendirilmiş emzirme eğitiminin etkinliğinin değerlendirilmesi

Abstract: ÖzetAmaç: Gebe okulu eğitimcileri ve emzirme hemşirelerine verilen Watson'ın İnsan Bakım Kuramına (İBK) temellendirilmiş emzirme eğitiminin etkinliğinin değerlendirilmesidir. Gereç ve yöntem: Gebe okulu eğitimcileri ve emzirme hemşirelerine yönelik Watson'ın İBK'na temellendirilmiş bir yenilenme kursu düzenlenmiştir. Kursa katılan ebe ve hemşirelerin yürüttükleri emzirme eğitimlerine ilişkin bilgi ve görüşleri kurs öncesi ve sonrasında değerlendirilmiştir. Çalışma kantitatif ve kalitatif verileri içeren karma … Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1
1

Citation Types

0
1
0
3

Year Published

2020
2020
2024
2024

Publication Types

Select...
4

Relationship

0
4

Authors

Journals

citations
Cited by 4 publications
(4 citation statements)
references
References 20 publications
(16 reference statements)
0
1
0
3
Order By: Relevance
“…Fakat buna karşın izleyen annelerin daha çok sağlık profesyonellerine güvendiği ve o videoları takip ettiği izlenme sayısından anlaşılmaktadır. Literatürdeki çalışmalarda videolar araştırmayı yapan sağlık profesyonelleri tarafından hazırlandığından video eğitimcileri ile ilgili bir karşılaştırılma yapılmamıştır (Adhisivam ve ark., 2017; Durmazoğlu & Okumuş, 2019;Marcon ve ark., 2019). Videolarda eğitim veren eğitmenler ile ilgili literatürde çalışmaya rastlanmamıştır.…”
Section: Doi̇:1047115/jshs729601unclassified
See 2 more Smart Citations
“…Fakat buna karşın izleyen annelerin daha çok sağlık profesyonellerine güvendiği ve o videoları takip ettiği izlenme sayısından anlaşılmaktadır. Literatürdeki çalışmalarda videolar araştırmayı yapan sağlık profesyonelleri tarafından hazırlandığından video eğitimcileri ile ilgili bir karşılaştırılma yapılmamıştır (Adhisivam ve ark., 2017; Durmazoğlu & Okumuş, 2019;Marcon ve ark., 2019). Videolarda eğitim veren eğitmenler ile ilgili literatürde çalışmaya rastlanmamıştır.…”
Section: Doi̇:1047115/jshs729601unclassified
“…Daha sonra anne bu bilgiyi farklı kaynaklardan aramaktadır. Emziren annelerin veya anne adaylarının bilgiye ulaşmada kullandıkları en önemli kaynaklardan birisi de medya olduğu görülmüştür (Cangöl & Şahin, 2014 (Durmazoğlu & Okumuş, 2019). Topluma sağlık eğitimi vermekle yükümlü olan sağlık profesyonellerinin bu gelişmeleri takip etmeleri, gebe ve annelerin nasıl yararlanabilecekleri konusunda farkındalık oluşturmaları önem arz etmektedir.…”
unclassified
See 1 more Smart Citation
“…Additionally, increasing the quantity of milk secreted or restarting milk secretion is possible in mothers whose milk secretion is suppressed (5). Studies have shown that the factors that increase the secretion of human milk include supporting the mother (2), nipple warning (6), and providing theory-based education (7). Dennis' BSE theory contributes to understanding and strengthening mothers' BSE behaviors.…”
Section: Introductionmentioning
confidence: 99%