2015
DOI: 10.17719/jisr.20154115103
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Fi̇rma Karliliği Üzeri̇nde Çalişma Sermayesi̇ Yöneti̇mi̇ni̇n Ve Makroekonomi̇k Faktörleri̇n Etki̇si̇: Borsa İstanbul Endeksi̇ Turi̇zm Sektöründe Faali̇yet Gösteren Fi̇rmalar Üzeri̇ne Bi̇r Uygulama

Abstract: ÖzFinans yönetiminin en önemli konularından biri olan çalışma sermayesi yönetimi işletmelerin değerinin arttırılması, risklerin azaltılması, piyasa değerinin maksimize edilmesi, iş hacminin genişletilmesi, karlılığın ve likiditenin arttırılması bakımından önemli bir oynamaktadır. Bu çalışmanın amacı Türkiye'de faaliyet gösteren konaklama işletmelerinin çalışma sermayesi yönetimi ile karlılık düzeyleri arasındaki ilişkiyi tespit etmektir. Bu amaçla çalışmada, Borsa İstanbul Endeksinde işlem gören 8 adet turizm … Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1
1
1

Citation Types

0
1
0
2

Year Published

2019
2019
2022
2022

Publication Types

Select...
5

Relationship

0
5

Authors

Journals

citations
Cited by 5 publications
(3 citation statements)
references
References 1 publication
0
1
0
2
Order By: Relevance
“…They reported that macroeconomic variables had an effect on working capital and profitability, and therefore, they recommended that those variables should be taken into consideration for liquidity and profitability. Erdaş (2015) examined the effect of macroeconomic and working capital factors on firm profitability. They used multiple regression to analyze the 2008-2014 macroeconomic indicators and financial statement data of eight tourism firms traded on the Borsa Istanbul.…”
Section: Literature Reviewmentioning
confidence: 99%
“…They reported that macroeconomic variables had an effect on working capital and profitability, and therefore, they recommended that those variables should be taken into consideration for liquidity and profitability. Erdaş (2015) examined the effect of macroeconomic and working capital factors on firm profitability. They used multiple regression to analyze the 2008-2014 macroeconomic indicators and financial statement data of eight tourism firms traded on the Borsa Istanbul.…”
Section: Literature Reviewmentioning
confidence: 99%
“…Tekstil firmalarının; karlılık oranlarında bulunan aktif karlılığın değişkenlerin tamamını etkilediği sonucuna varılmıştır. Erdaş (2015). Türkiye' deki turizm sektöründe yer alan firmaların çalışma sermayesi yönetiminin işletme karlılığı üstündeki makroekonomik unsurların etkisini belirlemeyi International Journal of Social Sciences amaçlamıştır.…”
Section: Uluslararası Sosyal Bilimler Dergisiunclassified
“…Duran varlıklara, büyük tutarlı, uzun vadeli kaynak transferi söz konusuyken, dönen varlıklara yapılacak yatırımlar firma yöneticilerini sürekli meşgul etmekte, optimum duran varlığa sahip olsalar bile dönen varlık yatırımlarında yapılacak hatalar likidite, risk ve kârlılık sorunlarına yol açmaktadır. Rekabet gücünü artırmak isteyen firmalar çalışma sermayesini doğru bir şekilde hesaplamalı ve analiz etmelidir (Erdaş, 2015(Erdaş, :1220.…”
Section: Introductionunclassified