2011
DOI: 10.5152/tpd.2011.28
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Evaluation of Visceral Leishmaniasis Diagnosis Using Indirect Fluorescent Antibody Tests in 4 Pediatric Patients

Abstract: ÖZETÇocuklardaki Visceral Leishmaniasis (VL), sıklıkla 2-4 yaş arasında görülür ve infeksiyon uzun süren ateş, halsizlik, kilo kaybı, hepatosplenomegali ve pansitopeniye sebep olur. Türkiye'deki VL etkeni Leishmania infantum'dur. Bu çalışmada 4 pediatrik VL hastası retrospektif olarak incelenmiştir. Kemik iliği aspirasyonu 2 hastaya yapıldı ve Leishmania amastigotları saptanamadı.Tüm hastalarda Leishmania antikorları indirek immun floresan antikor (IFAT) ile pozitif bulundu. IFAT'ın pediatrik hastalarda güçlü … Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
3

Citation Types

0
1
0
2

Year Published

2013
2013
2016
2016

Publication Types

Select...
3

Relationship

1
2

Authors

Journals

citations
Cited by 3 publications
(3 citation statements)
references
References 4 publications
(4 reference statements)
0
1
0
2
Order By: Relevance
“…Enfeksiyonun daha ziyade Ege ve Akdeniz bölgelerinde görülmesi; kışların ılık ve yağışlı, yazların ise sıcak ve yağışsız geçmesine ve nem oranının yüksek olmasına bağlanmaktadır 2 . Türkiye'de kütanöz leyişmanyoz daha sık görülmekte olup, viseral leyişmanyoz çocukluk yaş grubunda daha sık, erişkin grupta ise nadir olmak üzere daha ziyade olgu bildirimleri şeklinde rapor edilmektedir [2][3][4][5][6][7][8] . Bununla birlikte ülkemizde çalışmamıza benzer şekil-de erişkin olgu sayısını içeren değerlendirme bulunmamaktadır.…”
Section: Discussionunclassified
“…Enfeksiyonun daha ziyade Ege ve Akdeniz bölgelerinde görülmesi; kışların ılık ve yağışlı, yazların ise sıcak ve yağışsız geçmesine ve nem oranının yüksek olmasına bağlanmaktadır 2 . Türkiye'de kütanöz leyişmanyoz daha sık görülmekte olup, viseral leyişmanyoz çocukluk yaş grubunda daha sık, erişkin grupta ise nadir olmak üzere daha ziyade olgu bildirimleri şeklinde rapor edilmektedir [2][3][4][5][6][7][8] . Bununla birlikte ülkemizde çalışmamıza benzer şekil-de erişkin olgu sayısını içeren değerlendirme bulunmamaktadır.…”
Section: Discussionunclassified
“…In a study from Turkey, Yilmaz and his coworkers reported that all patients were determined to be positive by IFAT, only 69.2% of patients were determined to be positive by Giemsa stain technique (1). In another study, Balcı and his coworkers (2) reported that all patients were determined to be positive by IFAT, but 2 patients were not found to be positive by Giemsa stain technique. In this study, we determined that 4 (5.3%) patients were found to be positive with only IFAT.…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 97%
“…Başka bir çalışmada 4 hastanın ikisinde kemik iliği aspirasyonunda amastigot saptanmamış, diğer 2 hastanın kemik iliği aspirasyonu aile izni olmadığı için yapılamamıştır. Bu hastalara VL tanısı IFAT ile konulmuştur (17). Hastamızda kemik iliği aspirasyonunda amastigot görülmedi.…”
Section: Discussionunclassified