2022
DOI: 10.29116/gerundium/2022/3-4/9
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Eötvös Loránd Tudományegyetem Iratainak Sorsa Az 1950-Es Években

Abstract: Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen az alapítástól, 1635-től folyamatosan vezetett anyakönyvek, majd a rektori és a dékáni hivatalokban keletkezett iratok és jegyzőkönyvek tárolása a 20. század elején már nagy kihívások elé állította az intézményt. 1948-tól a papírtakarékosság jegyében kiadott selejtezési rendeletek és utasítások, valamint az 1950-ben megjelent levéltári rendelet értelmében nagyarányú iratselejtezési munkák kezdődtek, az ezek után megmaradt iratokat pedig a Magyar Országos Levéltár részére adtá… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1
1

Citation Types

0
1
0
1

Year Published

2023
2023
2024
2024

Publication Types

Select...
2

Relationship

0
2

Authors

Journals

citations
Cited by 2 publications
(2 citation statements)
references
References 0 publications
0
1
0
1
Order By: Relevance
“…In sum, the fauna can be classified as MN 7+8 zone. The vertebrate-bearing horizon at Kozárd was sampled by TÓTH & CSOMA (2015). They studied Ostracods and Fora mi nifers and found that the material belonged to the Elphi dium reginum Zone of the Early Sarmatian.…”
Section: Tinnye Limestone Formationmentioning
confidence: 99%
“…In sum, the fauna can be classified as MN 7+8 zone. The vertebrate-bearing horizon at Kozárd was sampled by TÓTH & CSOMA (2015). They studied Ostracods and Fora mi nifers and found that the material belonged to the Elphi dium reginum Zone of the Early Sarmatian.…”
Section: Tinnye Limestone Formationmentioning
confidence: 99%
“…2) Az elérhető releváns, neotektonikai szakirodalmi adatok: CZAKÓ & ZELENKA 1981;BREZSNYÁNSZKY & SÍKHEGYI 1987;POGÁCSÁS et al 1989;CSERNY & CORRADA 1990;FO -DOR et al 1994, 1999, 2005a2008;2013a, b;CSONTOS 1995;BALLA & DUDKO 1996;DETZKY 1997;DUDKO 1997;TÓTH & HORVÁTH 1997;HORVÁTH et al 2006HORVÁTH et al , 2009HORVÁTH et al , 2019CSONTOS & NAGYMAROSY 1998;HALOUZKA et al 1998;WÓ -RUM 1999;SACCHI et al 1999;DETZKY et al 2002;KORPÁS et al 2002;KOVÁČ et al 2002;LOPES CARDOZO et al 2002;SÍK -HE GYI 2002, 2008BADA et al 2003aBADA et al -b, 2006BADA et al , 2010TÓTH 2003;WÓRUM ÉS HÁMORI 2004;CSONTOS et al 2005;MA -GYA RI et al 2004, 2005WINDHOFFER et al 2005;JUHÁSZ et al 2007JUHÁSZ et al , 2013NÁDOR et al 2007;RUSZKICZAY-RÜDIGER et al 20072020;KISZELY 2008;…”
Section: Felhasznált Adatok éS Alkalmazott Módszerekunclassified