2022
DOI: 10.52974/jena.1200514
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Environmental Issues in Social Sciences and Sciences Curriculum and Textbooks

Abstract: Bu araştırmada sosyal bilgiler ve fen bilimleri öğretim programları ile sosyal bilgiler ve fen bilimleri ders kitaplarının çevre eğitimi açısından incelenmesi amaçlanmaktadır. Araştırmada öncelikle çevre eğitiminin kapsamı literatüre dayalı olarak belirlenmiş ardından sosyal bilgiler ve fen bilimleri öğretim programları özel amaçlar, beceriler, değerler ve kazanımlarda çevre eğitimi konularına yer verilmesi açısından, ders kitapları ise çevre eğitimi konularının işlenişe yansıması bakımından incelenmiştir. Nit… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1
1

Citation Types

0
0
0

Year Published

2023
2023
2024
2024

Publication Types

Select...
5

Relationship

0
5

Authors

Journals

citations
Cited by 6 publications
(2 citation statements)
references
References 19 publications
0
0
0
Order By: Relevance
“…Çevre eğitimi alanyazını tarandığında, konunun çeşitli boyutlarıyla ele alındığı saptanmıştır. Bu araştırmalarda (Adıyaman, 2021;Akınoğlu ve Sarı, 2009;Aktaş, 2019;Alım, 2006;Demirezen ve Kaya, 2022;Demirkaya, 2006;Dere ve Çinikaya, 2023;Gülersoy vd., 2020;Güngör-Cabbar vd., 2020;Koto, 2020;Gürkan, 2019;Demir ve Yalçın, 2014;Güven ve Hamalosmanoğlu, 2012;Muşlu-Kaygısız, 2020;Öz-Aydın vd., 2022;Şahin, 2021;Tanrıverdi, 2009;Turan ve Koç, 2021;Yılmaz, 2016;Yolcu, 2014), ilköğretim (ilkokul+ortaokul) programlarında çevre konularının incelendiği görülmüştür. Bunun yanı sıra bazı çalışmalarda, ortaöğretim programlarında çevre eğitiminin durumu (Demirkaya, 2006;Demir ve Yalçın, 2014;Erdoğan vd., 2012;Gülersoy vd., 2020;Uzun ve Sağlam, 2007;Ünal ve Dımışkı, 1999)…”
Section: İlgili çAlışmalarunclassified
See 1 more Smart Citation
“…Çevre eğitimi alanyazını tarandığında, konunun çeşitli boyutlarıyla ele alındığı saptanmıştır. Bu araştırmalarda (Adıyaman, 2021;Akınoğlu ve Sarı, 2009;Aktaş, 2019;Alım, 2006;Demirezen ve Kaya, 2022;Demirkaya, 2006;Dere ve Çinikaya, 2023;Gülersoy vd., 2020;Güngör-Cabbar vd., 2020;Koto, 2020;Gürkan, 2019;Demir ve Yalçın, 2014;Güven ve Hamalosmanoğlu, 2012;Muşlu-Kaygısız, 2020;Öz-Aydın vd., 2022;Şahin, 2021;Tanrıverdi, 2009;Turan ve Koç, 2021;Yılmaz, 2016;Yolcu, 2014), ilköğretim (ilkokul+ortaokul) programlarında çevre konularının incelendiği görülmüştür. Bunun yanı sıra bazı çalışmalarda, ortaöğretim programlarında çevre eğitiminin durumu (Demirkaya, 2006;Demir ve Yalçın, 2014;Erdoğan vd., 2012;Gülersoy vd., 2020;Uzun ve Sağlam, 2007;Ünal ve Dımışkı, 1999)…”
Section: İlgili çAlışmalarunclassified
“…When reviewing the environmental education literature, it was found that the subject was approached from various perspectives. Some of these studies (Adıyaman, 2021;Akınoğlu & Sarı, 2009;Aktaş, 2019;Alım, 2006;Demirezen & Kaya, 2022;Demirkaya, 2006;Dere & Çinikaya, 2023;Gülersoy et al 2020;Güngör-Cabbar et al 2020;Koto, 2020;Gürkan, 2019;Demir & Yalçın, 2014;Güven & Hamalosmanoğlu, 2012;Muşlu-Kaygısız, 2020;Öz-Aydın et al 2022;Şahin, 2021;Tanrıverdi, 2009;Turan & Koç, 2021;Yılmaz, 2016;Yolcu, 2014) analyzed various programs at the primary education (primary school + secondary school) level. In addition, several studies (Demirkaya, 2006;Demir & Yalçın, 2014;Erdoğan et al, 2012;Gülersoy et al, 2020;Uzun & Sağlam, 2007;Ünal & Dımışkı, 1999) investigated the state of environmental education in the secondary education curriculum.…”
Section: Introductionmentioning
confidence: 99%