2018
DOI: 10.21605/cukurovaummfd.508904
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Energy Audit for Campus Buildings of University: A Case Study

Abstract: Günümüzde artan enerji maliyetleri ve çevresel endişeler binalarda enerjinin verimli kullanımını zorunlu kılmıştır. Yapı sektöründe enerji tasarrufu sağlamak amacıyla yüksek enerji tüketimi olan üniversiteler odak haline gelmiştir. Üniversitelerde enerjinin verimli kullanılması ile hem enerji maliyetlerinin üniversite bütçesi üzerindeki yükü hafifletilebilecek, hem de sürdürülebilir üniversite kriterleri için önemli bir adım atılabilecektir. Bu yüzden, bu çalışmada Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nin (KMÜ) … Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1
1

Citation Types

0
1
0
1

Year Published

2019
2019
2022
2022

Publication Types

Select...
7

Relationship

0
7

Authors

Journals

citations
Cited by 12 publications
(2 citation statements)
references
References 11 publications
0
1
0
1
Order By: Relevance
“…at energy consumption points, and efficiency increasing projects were proposed at these points. According to the results, it is determined that the energy consumption value of the university in 2016 reached 1422 tons of equivalent oil (TEP) and has an energy saving potential of up to 18% (Rüşen et, 2018). Üreden & Özden (2018) suggested that the external insulation of the buildings could reduce the emission due to heat.…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 99%
“…at energy consumption points, and efficiency increasing projects were proposed at these points. According to the results, it is determined that the energy consumption value of the university in 2016 reached 1422 tons of equivalent oil (TEP) and has an energy saving potential of up to 18% (Rüşen et, 2018). Üreden & Özden (2018) suggested that the external insulation of the buildings could reduce the emission due to heat.…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 99%
“…Ülkemizde Ege Üniversitesi UBE binasında [33], İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mimarlık Fakültesi'nde [34], Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi'nde [35], MCBÜ Köprübaşı Meslek Yüksekokulu'nda [36] binaların enerji analizine yönelik çalışmalar dikkat çekmektedir. Bu çalışmalar kapsamında dikkate alınan binalar enerji kullanım düzeylerine, enerji tüketim noktalarına, çevresel etkileşime, aktif ve pasif iyileştirme alternatiflerine göre değerlendirilmiştir.…”
Section: Introductionunclassified