2007
DOI: 10.1501/ozlegt_0000000103
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Eğitsel Değerlendirme ve Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı Hazırlama Süreci

Abstract: Eğitsel değerlendirme süreci, engelli ya da risk durumunda olduğundan şüphe edilen çocukları ilk belirleme aşamasından başlayarak, gönderme öncesi süreç, gönderme, ayrıntılı değerlendirme, özel eğitim hizmetleri için uygunluğuna karar verme, yerleştirme, bireyselleştirilmiş eğitim programı hazırlama, uygulama ve değerlendirme-izleme aşamalarından oluşan bir süreci tanımlamak amacıyla kullanılan bir terimdir. Makalede bu aşamalar tanımlanmış ve her bir aşamada dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vurgulanmay… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
2
1
1

Citation Types

0
16
0
45

Year Published

2009
2009
2020
2020

Publication Types

Select...
8

Relationship

0
8

Authors

Journals

citations
Cited by 60 publications
(71 citation statements)
references
References 0 publications
0
16
0
45
Order By: Relevance
“…Ekonomik, Sosyal ve Kültürel Haklar Uluslararası sözleşmesi (1966) ve diğer yıllarda yapılan sözleşmelerinde (1971,1975,1982,1993,1996,2003,2006) Ayrıca, özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin normal okullara devam edebilmelerinin sağlanması ve bu hakkın kullanılmasını engelleyen unsurların ortadan kaldırılması gerektiği belirtilmektedir (Eripek, 2005;MEB, 2013 (Vuran, 2005;Çuhadar, 2006;MEB, 2018 (Vuran, 2005;Çuhadar, 2006;Kargın, 2007;İdin, 2016;MEB, 2018).…”
unclassified
“…Ekonomik, Sosyal ve Kültürel Haklar Uluslararası sözleşmesi (1966) ve diğer yıllarda yapılan sözleşmelerinde (1971,1975,1982,1993,1996,2003,2006) Ayrıca, özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin normal okullara devam edebilmelerinin sağlanması ve bu hakkın kullanılmasını engelleyen unsurların ortadan kaldırılması gerektiği belirtilmektedir (Eripek, 2005;MEB, 2013 (Vuran, 2005;Çuhadar, 2006;MEB, 2018 (Vuran, 2005;Çuhadar, 2006;Kargın, 2007;İdin, 2016;MEB, 2018).…”
unclassified
“…Similarly, Sakız (2018) determined that teachers acted hastily to refer these students without taking any precautions or implementing an intervention program in the school. Kargın (2007), defined that evaluation process of the with LD, it is observed that primary school teachers recognize the students in their classes who have disability in reading, writing and mathematics, apply intervention program by providing adaptations and support in areas in which these students have disability; and the student shall be directed to GRCs if he/she does not respond to applied intervention program. In addition, small group education, evidence-based interventions and differentiated education are important in this process for students whom teachers think have learning disabilities before referring these students (Fuchs & Fuchs, 2006).…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 99%
“…Bu sorular, öğrencinin durumunun okulda tespit edilmesiyle başlayan sürecin, RAM tarafından eğitsel değerlendirilmesini ve okulda yapılan çalışmaları kapsayacak şekilde olması doğrultusunda belirlenmiştir. Eğitsel Değerlendirme Süreci, özel eğitim gereksinimi olduğundan şüphelenilen bir öğrencinin ilk belirleme aşamasından başlayarak, gönderme öncesi süreç, gönderme, ayrıntılı değerlendirme, özel eğitim hizmetleri için uygunluğuna karar verme, yerleştirme, bireyselleştirilmiş eğitim programı hazırlama, uygulama ve değerlendirme-izleme gibi aşamalardan oluşmaktadır (Kargın, 2007). Bu doğrultuda, görüşme soruları bu kategoriler göz önünde bulundurularak sınıflandırılmıştır.…”
Section: Veri Toplama Araçlarıunclassified