2021
DOI: 10.32960/uead.898199
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Eğitim Fakülteli Olmak (Kırıkkale Üniversitesi Örneği)

Abstract: Araştırmada, Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümünde okuyan ve bu bölümden mezun olan bireylerin eğitim fakülteli olmak noktasındaki bakış açılarının belirlenmesi amaçlanmıştır. Araştırmanın örneklemini sınıf öğretmenliği lisans programının birinci sınıfına devam eden 15 ve dördüncü sınıfına devam eden 14 öğretmen adayı ve bu programdan mezun olmuş 13 mezun/öğretmen oluşturmuştur. Araştırmada veriler yarı yapılandırılmış görüşmeler aracılığıyla toplanmıştır. Veriler betimsel analiz… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1

Citation Types

0
1
0
2

Year Published

2022
2022
2023
2023

Publication Types

Select...
3

Relationship

0
3

Authors

Journals

citations
Cited by 3 publications
(3 citation statements)
references
References 9 publications
(2 reference statements)
0
1
0
2
Order By: Relevance
“…Several studies have been conducted on teacher traits and qualifications, and these studies reported that teachers should possess certain personal traits that directly or indirectly affect their profession, and certain skills required by the profession (Gültekin, 2020). Based on the literature it could be suggested that one of the important personal teacher traits is "patience", in other words, the teaching profession requires patience (Duman & Taş, 2021;Okoro & Chukwudi, 2011;Shishavan & Sadeghi, 2009).…”
Section: Extended Abstract Introductionmentioning
confidence: 99%
See 1 more Smart Citation
“…Several studies have been conducted on teacher traits and qualifications, and these studies reported that teachers should possess certain personal traits that directly or indirectly affect their profession, and certain skills required by the profession (Gültekin, 2020). Based on the literature it could be suggested that one of the important personal teacher traits is "patience", in other words, the teaching profession requires patience (Duman & Taş, 2021;Okoro & Chukwudi, 2011;Shishavan & Sadeghi, 2009).…”
Section: Extended Abstract Introductionmentioning
confidence: 99%
“…Dolayısıyla öğretmenlerin sahip olması gereken kişisel özellikler konusunda herkesin anlaşabileceği ortak bir özellikler listesinin oluşturulabildiği söylenemez. Alan yazından hareketle öğretmenlerin sahip olması gereken önemli kişisel özelliklerden birisinin de "sabır" olduğunu, diğer bir ifadeyle öğretmenlik mesleğinin sabırlı olmayı gerektirdiğini söylemek mümkündür (Büyükşahin ve Şahin, 2017;Duman ve Taş, 2021;Murphy, Delli ve Edwards, 2004;Okoro ve Chukwudi, 2011;Shishavan ve Sadeghi, 2009;Weinstein, 1990). Schnitker (2012) sabrı, bireylerin farklı şartlar ve zamanlarda çeşitli hayal kırıklığı, sıkıntı ya da acılarla karşılaştıklarında bunların geçmesini sakince bekleyebilmeleri eğilimi şeklinde tanımlamıştır.…”
unclassified
“…Benzer bir çalışmadaSenemoğlu (1988) öğrencilerin bilişsel giriş davranışlarındaki eksikliklerin tespit edilerek gerekli dönüt ve düzeltmenin yapılması ile öğrenme düzeyinde anlamlı bir artış sağlanacağını ifade etmiştir. Yapılan çalışmalarda derslerin uygulama kısmının yetersiz olduğunu(Kutluca, Birgin & Çatlıoğlu, 2007) ve alan bilgisi derslerinin sayısının arttırılması(Duman & Taş, 2021) gerektiği vurgulanmaktadır. Zhu ve Sharp (2022) yapmış oldukları çalışmada ise yükseköğretimin kalitesinde öğretim elemanı niteliğinin en önemli unsur olduğu, eğitim öğretim sürecinin şeffaf ve karşılıklı iletişimden geçmesi gerektiğini belirtmişlerdir.…”
unclassified