2016
DOI: 10.1007/s12298-016-0354-2
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Efficient genetic transformation and regeneration system from hairy root of Origanum vulgare

Abstract: Origanum vulgare L is commonly known as a wild marjoram and winter sweet which has been used in the traditional medicine due to its therapeutic effects as stimulant, anticancer, antioxidant, antibacterial, anti-inflammatory and many other diseases. A reliable gene transfer system via Agrobacterium rhizogenes and plant regeneration via hairy roots was established in O. vulgare for the first time. The frequency of induced hairy roots was different by modification of the co-cultivation medium elements after infec… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
3
1
1

Citation Types

0
16
0
5

Year Published

2017
2017
2024
2024

Publication Types

Select...
4
2
1
1

Relationship

0
8

Authors

Journals

citations
Cited by 33 publications
(21 citation statements)
references
References 45 publications
0
16
0
5
Order By: Relevance
“…В одному з перших досліджень [25] щодо культивування O. vulgare в умовах in vitro для розмноження та коренеутворення використано середовище Гамборга [26], доповнене α-нафтилоцтовою кислотою і сахарозою як джерелом вуглецю. У новіших дослідженнях O. vulgare in vitro використовується середовище MS [18] для введення в культуру меристемної тканини [27] або для генетичної модифікації [28]. В останній роботі на етапі коренеутворення середовище MS доповнювали ІМК у концентрації 0,25 мг/л.…”
Section: обговоренняunclassified
See 1 more Smart Citation
“…В одному з перших досліджень [25] щодо культивування O. vulgare в умовах in vitro для розмноження та коренеутворення використано середовище Гамборга [26], доповнене α-нафтилоцтовою кислотою і сахарозою як джерелом вуглецю. У новіших дослідженнях O. vulgare in vitro використовується середовище MS [18] для введення в культуру меристемної тканини [27] або для генетичної модифікації [28]. В останній роботі на етапі коренеутворення середовище MS доповнювали ІМК у концентрації 0,25 мг/л.…”
Section: обговоренняunclassified
“…У проведеному нами дослідженні вплив фітогормонального складу в середовищі для ризогенезу на укорінення живців in vitro та їх подальшу адаптацію в ґрунті розглянуто на фоні використання як джерел вуглецю сахарози (20 г/л) або глюкози (20 г/л), на відміну від попередніх досліджень, де традиційно використовувалась лише сахароза [17,25,28,29]. Порівняння довжини кореневої системи живців для розглянутих нами генотипів материнки за впливу тих самих варіантів фітогормонів на фоні 20 г/л сахарози і 20 г/л глюкози показує, що в середньому по досліду між контрольними варіантами немає достовірної різниці, однак за рештою варіантів заміна сахарози на глюкозу вказує на тенденцію до певного погіршення росту кореневої системи.…”
Section: обговоренняunclassified
“…Відносно мала кількість інформації стосується зв'язку морфологічних показників донорних рослин і експлантів материнки з результатами культивування in vitro. Наприклад, вивчено регенерацію материнки у стерильній культурі з кореневої волосини через калусогенез одночасно з перенесенням до рослини чужинних генів (Habibi et al, 2016). Окремі етапи технології культивування in vitro розроблено для іншого виду -O. acutidens (Goleniowski et al, 2003;Yildirim, 2013), однак видові відмінності не сприяють її широкому впровадженню.…”
Section: вступunclassified
“…Це підвищує актуальність розроблення прийомів мікроклонування представників роду Origanum, яке є одним із варіантів безстатевого розмноження в умовах in vitro зі збереженням генотипу материнської рослини. Вивчено особливості введення в культуру меристемної тканини (Goleniowski et al, 2003), калусоутворення (Svoboda et al, 1995) та модифікації материнки чужинними генами (Habibi et al, 2016). Але розроблення методики мікроклонального розмноження in vitro українських зразків материнки, зокрема через активацію пазушних бруньок, лишається актуальним завданням.…”
Section: обговоренняunclassified
“…Recently, it has been reported that CRISPR/Cas9 mediated gene knock out is also possible in hairy roots (Ron et al, 2014; Cai et al, 2015; Wang et al, 2016). Till date, all the successful protocol for hairy root generation in other legumes have shown the transformed roots to be biologically similar to untransformed roots, with no difference in normal nodule development (Stougaard et al, 1987; Quandt et al, 1993; Stiller et al, 1997; Boisson-Dernier et al, 2001; Van-de-Velde et al, 2003; Limpens et al, 2004; Estrada-Navarrete et al, 2006; Kereszt et al, 2007; Sinharoy et al, 2009; Bonaldi et al, 2010; Imanishi et al, 2011; Brijwal and Tamta, 2015; Thilip et al, 2015; Habibi et al, 2016; Thwe et al, 2016). A. rhizogenes -mediated hairy-root transformation is an efficient and less time-consuming alternative method for the functional validation of genes.…”
Section: Introductionmentioning
confidence: 99%