2023
DOI: 10.18070/erciyesiibd.1219427
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Deneti̇mli̇ Çevri̇mi̇çi̇ Sinav Uygulamalari İçi̇n Web Tabanli Bi̇r Kontrol Si̇stemi̇: “Erü İi̇bf Online İşlemler Si̇stemi̇” Örneği̇

Abstract: 2019 yılında Çin’de ortaya çıkarak bütün dünyayı etkisi altına alan COVID-19 pandemisi gündelik hayatımızda yürüttüğümüz birçok uygulamanın dijital ortamlara taşınmasını zorunlu kılmıştır. Eğitim sektörü ise bu zorunlu dönüşümden en erken ve en büyük oranda etkilenen sektör olmuştur. Özellikle yüksek öğretim kurumlarında sürdürülen yüz yüze eğitime ara verilerek zorunlu uzaktan eğitime geçilmiştir. Zorunlu uzaktan eğitim sürecinde yüksek öğretim kurumları dersleri senkron ya da asenkron yöntemlerle yürütmüştür… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1
1

Citation Types

0
0
0

Year Published

2024
2024
2024
2024

Publication Types

Select...
1

Relationship

0
1

Authors

Journals

citations
Cited by 1 publication
(2 citation statements)
references
References 22 publications
0
0
0
Order By: Relevance
“…In conclusion, both hypotheses were tested, with only the first one being confirmed. Farzin (2016) suggested that randomizing question order in online exams could reduce cheating, yet Güngör (2023) found evidence of academic dishonesty despite precautions. Data from Tables 2, 3, and 4 support Güngör over Farzin.…”
Section: Extended Abstractmentioning
confidence: 99%
See 1 more Smart Citation
“…In conclusion, both hypotheses were tested, with only the first one being confirmed. Farzin (2016) suggested that randomizing question order in online exams could reduce cheating, yet Güngör (2023) found evidence of academic dishonesty despite precautions. Data from Tables 2, 3, and 4 support Güngör over Farzin.…”
Section: Extended Abstractmentioning
confidence: 99%
“…Farzin (2016) çevrimiçi sınavlarda, soruların sıralaması karıştırılarak öğrencilere yansıtıldığında, hile yapma olasılığının düşük olacağını savunsa da, Güvendir ve Özkan (2021: 32) gibi Güngör (2023) de alınan tüm önlemlere rağmen öğrencilerin çevrimiçi sınavlarda kopya çekebileceklerini ifade etmektedir. Mevcut araştırmada yer alan Tablo 2, Tablo 3 ve Tablo 4'deki verilerin Farzin'in aksine Güngör, Güvendir ve Özkan'ın tespitini doğruladığı açıkça görülmektedir.…”
Section: Sonuç Ve Tartışmaunclassified