2018
DOI: 10.17498/kdeniz.406270
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Deneti̇m Ve Adli̇ Muhasebe Alanindaki̇ Çalişmalarin Bi̇bli̇yometri̇k Anali̇z Tekni̇ği̇ İle İncelenmesi̇

Abstract: Dünya çapında yaĢanan muhasebe skandallarının ardından denetimin ve onun özelinde adli muhasebe alanının önem kazandığı ve bir adım öne çıktığı ortadadır. Bu konunun ülkemiz ve dünya genelinde giderek artan öneminden hareketle akademik camiada çok sayıda bilimsel yayın yapılmıĢtır. Yapılan bu çalıĢmanın amacı da; adli muhasebe ve denetim alanındaki akademik yayınları hem betimlemek hem de değerlendirmektir. Bu amaçla; belli bir zaman ve alanda öne çıkan yayınlar; söz konusu konu baĢlığı ile iliĢkili konular, a… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1
1
1
1

Citation Types

0
3
0
6

Year Published

2020
2020
2024
2024

Publication Types

Select...
8

Relationship

0
8

Authors

Journals

citations
Cited by 14 publications
(9 citation statements)
references
References 11 publications
0
3
0
6
Order By: Relevance
“…The highest cited country was clearly the USA and followed by Hong Kong in citation per publication. The dominance of the USA and Australia was supported by Öztürk and Yilmaz (2018) and Folador et al (2018) mentioned the productivity of the USA. It was found that Holland, Canada, and the UK are leading in terms of citation per publication.…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 99%
See 2 more Smart Citations
“…The highest cited country was clearly the USA and followed by Hong Kong in citation per publication. The dominance of the USA and Australia was supported by Öztürk and Yilmaz (2018) and Folador et al (2018) mentioned the productivity of the USA. It was found that Holland, Canada, and the UK are leading in terms of citation per publication.…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 99%
“…Uyar et al (2020) investigated the conceptual structure of audit discipline on 2,119 articles published in 24 accounting and audit journals between 2000 and 2016 by using keyword, co-citation analysis, and social network analysis (SNA). Öztürk and Yilmaz (2018) articles analysed a total of 2599. The author's analyses publications in audit and legal accounting between 1960 and February 2018 on SSCI (Social Sciences Citation Index).…”
Section: Literature Reviewmentioning
confidence: 99%
See 1 more Smart Citation
“…Türkiye'de muhasebe ve denetim alanında yapılan bibliyometrik nitelikli çalışmaların başlıcaları ise şunlardır: muhasebe (Yüce & Muğan, 1996;Önce & Başar, 2010;Kurt & Uçma, 2011;Hotamışlı & Erem, 2014;Alkan, 2014;Nalçın & Can, 2016;Kıymetli Şen, Hatunoğlu, & Terzi, 2017;Yeşil & Akyüz, 2018;Çil Koçyiğit & Şenay, 2018;Güleç & Öztürk, 2019); muhasebe ve finansal raporlama standartları (Yücel, Öncü & Kartal, 2015;Durgut & Pehlivan, 2018); muhasebe kongre bildirileri (Can, Küçüker, & Özkan, 2020); denetim (Selimoğlu & Uzay, 2007;Dinç & Atabay, 2018;Kaya, 2019;(Ceylan, 2021); denetim ve adli muhasebe (Öztürk & Yılmaz, 2018); bağımsız denetim (Bulut & Göksu, 2021); muhasebe ve denetim (Bircan, 2021).…”
Section: Muhasebe Ve Denetim Alanında Yapılan Bibliyometrik Nitelikli...unclassified
“…Dinç ve Atabay (2018), ulusal literatürde 2009-2016 yıllarında 133 akademik dergide denetim konusunda yayınlanmış 248 makaleyi içerik analizi yöntemiyle analiz ettikleri çalışmalarında, ilgili yıllarda iç denetim konusunda 66 makalenin yayınlandığı ve bağımsız denetim konusundan sonra en sık rastlanan araştırma konusunun iç denetim olduğu sonuçlarına ulaşmışlardır. Öztürk ve Yılmaz (2018), denetim ve adli muhasebe alanlarında Social Sciences Citation Index kapsamındaki Şubat 2018 yılına kadar yayınlanmış 2.599 akademik çalışmayı bibliyometrik analiz yöntemiyle analiz etmişlerdir. Araştırma sonuçlarına göre, 1990 sonrasında yayın sayısı artmış olup, en fazla çalışma 2016 yılında yapılmıştır.…”
Section: Li̇teratür Taramasiunclassified