2016
DOI: 10.1016/j.jfma.2016.01.010
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Comparison of mineral trioxide aggregate and calcium hydroxide for apexification of immature permanent teeth: A systematic review and meta-analysis

Abstract: While both materials provide similar success rates, the shorter treatment time with MTA may translate into higher overall success rates because of better patient compliance.

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
2
2
1

Citation Types

0
58
1
9

Year Published

2017
2017
2024
2024

Publication Types

Select...
5
3
1

Relationship

0
9

Authors

Journals

citations
Cited by 82 publications
(75 citation statements)
references
References 15 publications
0
58
1
9
Order By: Relevance
“…[34] If I 2 statistics indicated heterogeneity; then, a random effects model of analysis is used (DerSimonian–Laird method); if not, a fixed-effects model (Mantel–Haenszel method) is used. [35]…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 99%
“…[34] If I 2 statistics indicated heterogeneity; then, a random effects model of analysis is used (DerSimonian–Laird method); if not, a fixed-effects model (Mantel–Haenszel method) is used. [35]…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 99%
“…30 In a recent systematic review by Lin. JC et al 31 comparing MTA and CH they concluded that while both materials provide similar success rates, the shorter treatment time with MTA may translate into higher overall success rates because of better patient compliance.…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 99%
“…Незважаючи на те, що за даними систематичного огляду Lin J.-C. та колег (2016) кальцій гідроксид та МТА також характеризуються статистично однаковими клінічними та рентгенологічними рівнями успішності (клінічна успішність: об'єднаний показник відношення шансів: 3,03, 95% довірчий інтервал 0,42-21,72, p=0,271; рентгенологічна успішність: об'єднаний показник відношення шансів: 4,30, 95% довірчий інтервал 0,45-41,36, p=0,206; формування апікального бар'єру: об'єднаний показник відношення шансів: 1,71, 95% довірчий інтервал 0,59-4,96, p=0,322), однак у кожному із досліджень включених у структуру мета-аналізу автори вказували на переважаючі позитивні якості мінералтриоксид-агрегату у порівнянні із кальцієвмісними середниками [12]. Такі висновки були обґрунтовані значимо нижчим часом застосування МТА з метою досягнення бажаних клінічних та рентгенологічних результатів у порівнянні із кальцій гідроксидом (зважена різниця середніх=-3.58, 95% довірчий інтервал: від -4.91 до -2.25, p < 0,001).…”
Section: результати дослідження та їх обговоренняunclassified
“…Такі висновки були обґрунтовані значимо нижчим часом застосування МТА з метою досягнення бажаних клінічних та рентгенологічних результатів у порівнянні із кальцій гідроксидом (зважена різниця середніх=-3.58, 95% довірчий інтервал: від -4.91 до -2.25, p < 0,001). Автори систематичного огляду підкреслюють, що довгий час лікування у випадках застосування Ca(OH) 2 провокує втрату пацієнтів в ході контрольних візитів, що фактично викликає редукцію загального показника успішності лікування через зменшення початково сформованої досліджуваної вибірки [12].…”
Section: результати дослідження та їх обговоренняunclassified