2014
DOI: 10.11611/jmer245
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Ci̇nsi̇yeti̇n Gi̇ri̇şi̇mci̇li̇k Profi̇li̇ Üzeri̇ne Etki̇si̇: Erkek Gi̇ri̇şi̇mci̇li̇k Ve Kadin Gi̇ri̇şi̇mci̇li̇ği̇n Karşilaştirmali Anali̇zi̇

Abstract: Girişimciliği etkileyen birçok çevresel faktör olduğu gibi bu faktörlerden biri de cinsiyettir. Çalışmanın amacı girişimcilik özelliklerinde cinsiyete göre bir farklılaşma olup olmadığını tespit etmektir. Bu kapsamda çalışmada girişimcilik özelliklerini ölçen bir anket formu kullanılmış ve bu şekilde elde edilen veriler analiz edilerek sonuçlar ortaya konulmuştur. Çalışmanın sonucuna göre çalışmanın örnekleminde yer alan kadın ve erkek girişimcilerin bazı özellikleri benzeştiği, bazı özelliklerinde farklılaştı… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1
1

Citation Types

0
1
0
1

Year Published

2016
2016
2023
2023

Publication Types

Select...
4

Relationship

0
4

Authors

Journals

citations
Cited by 4 publications
(2 citation statements)
references
References 0 publications
0
1
0
1
Order By: Relevance
“…Girişimci özelliklerinden ise özgüven, başarı, bağımsız olma, iletişim özellikleri vurgulanırken (Gül ve Gül, 2018); bireysel olarak sorumluluk ve risk almaktan çekindikleri belirtilmiştir (Şahin, 2009). Girişimciler üzerinde yapılan bir başka çalışmada girişimci özelliklerde cinsiyet farklılığı KOSGEB eğitimi alanlar üzerinde incelenerek; özellikle belirsizliğe karşı tolerans, özgüven ve iç kontrol odaklılıkta farklılaştıkları; risk alma, başarı ihtiyacı, yenilikçilik, liderlik, iletişim ve kararlılıkta ise benzer sonuçlar elde edildiği ifade edilmiştir (Uluköy ve Demireli, 2014). Şırnak'ta yapılan bir başka çalışmada ise erkek girişimcilerin kadın girişimcilere göre belirsizliğe karşı toleransı yüksek olduğu bulgulanmıştır (Ece, 2019).…”
Section: Literatür Taramasıunclassified
“…Girişimci özelliklerinden ise özgüven, başarı, bağımsız olma, iletişim özellikleri vurgulanırken (Gül ve Gül, 2018); bireysel olarak sorumluluk ve risk almaktan çekindikleri belirtilmiştir (Şahin, 2009). Girişimciler üzerinde yapılan bir başka çalışmada girişimci özelliklerde cinsiyet farklılığı KOSGEB eğitimi alanlar üzerinde incelenerek; özellikle belirsizliğe karşı tolerans, özgüven ve iç kontrol odaklılıkta farklılaştıkları; risk alma, başarı ihtiyacı, yenilikçilik, liderlik, iletişim ve kararlılıkta ise benzer sonuçlar elde edildiği ifade edilmiştir (Uluköy ve Demireli, 2014). Şırnak'ta yapılan bir başka çalışmada ise erkek girişimcilerin kadın girişimcilere göre belirsizliğe karşı toleransı yüksek olduğu bulgulanmıştır (Ece, 2019).…”
Section: Literatür Taramasıunclassified
“…Uluköy and Demireli (2014) have found that there is significant difference on self-confidence, tolerance to uncertainty, independence, evaluating opportunities, innovation, leadership and internal control according to gender. On the other hand, according to the study, there is no significant difference on risk taking, vision, success motivation and communication skills between male and female entrepreneurs.…”
Section: Literature Reviewmentioning
confidence: 99%