2019
DOI: 10.21601/ortadogutipdergisi.516673
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Carbapenem resistance rates in Gram-negative bacteria in nosocomial infections: A retrospective study from a tertiary hospital

Abstract: Amaç: Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de nozokomiyal infeksiyon sıklığı giderek artmaktadır. Bu çalışmada sağlık bakım ilişkili infeksiyonlardan izole edilen Gram negatif bakterilerin karbapenem direnç oranlarının yıllar içindeki değişiminin değerlendirilmesi amaçlanmıştır.

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
2
2
1

Citation Types

0
0
0
1

Year Published

2020
2020
2024
2024

Publication Types

Select...
6

Relationship

0
6

Authors

Journals

citations
Cited by 6 publications
(5 citation statements)
references
References 18 publications
0
0
0
1
Order By: Relevance
“…In the studies reported from Turkey in the past 10 years, it has been reported that resistance to carbapenems develops between 90 and 100%. [18][19][20] In our study, imipenem resistance was an average of 96.8%, and meropenem resistance was 94.2%. The widespread use of carbapenems in various infections in our ICU may cause very high resistance rates.…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 45%
“…In the studies reported from Turkey in the past 10 years, it has been reported that resistance to carbapenems develops between 90 and 100%. [18][19][20] In our study, imipenem resistance was an average of 96.8%, and meropenem resistance was 94.2%. The widespread use of carbapenems in various infections in our ICU may cause very high resistance rates.…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 45%
“…2013 yılında bu oran %0.5 iken 2017 yılında %2.3 olarak bulunmuştur (31) . Başka bir çalışmada ise 2014-2017 yılları arasındaki direnç durumu irdelenmiş, 2014 yılında %4.1 olan E. coli suşlarının karbapenem direnci 2017 yılında %7.5 olarak tespit edilmiştir (32) . Yurtdışında yapılan E. coli karbapenem direnç oranlarının yıllar içerisindeki değişiminin incelendiği bir çalışmada yoğun bakım ünitelerinde takip edilen hasta grubunda direnç oranının artış eğiliminde olduğu ancak yoğun bakım harici servislerde takip edilen hasta grubunun direnç oranlarında anlamlı bir değişiklik olmadığı gösterilmiştir (28) .…”
Section: Gereç Ve Yöntemunclassified
“…Tümtürk ve ark. (20) , 2014-2017 yıllarında karbapenem direncinin en fazla %86 ile %96 arasındaki oranlarla A. baumannii etkeninde olduğu, P. aeruginosa izolatlarında direncin %26 ile %58 arasında değiştiği ve dirençli K. pneumoniae oranının yıllar içinde %32'den %49'a arttığını saptamışlardır. Bir diğer çalışmada da Acinetobacter izolatlarında karbapenem direncinin %90'ın üzerinde olduğu bildirilmiştir (11) .…”
Section: Gereç Ve Yöntemunclassified
“…ve Acinetobacter spp. suşlarının antimikrobiyal direnç oranlarında yıllar içinde artış görülmektedir (20) . İnvaziv araç kullanımı, uygunsuz antibiyotik tercihi gibi sağlık bakımı ilişkili faktörler, sağlık tesisinin fiziksel durumu gibi çevresel faktörler ve altta yatan hastalıklar gibi hasta ile ilgili faktörler, SHİE için risk oluşturmaktadır (7) .…”
Section: Introductionunclassified