2023
DOI: 10.3389/fpsyt.2023.1086068
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Bibliometric study of neuroinflammation in autism spectrum disorder

Abstract: BackgroundNeuroinflammation is closely associated with the occurrence and development of autism spectrum disorder (ASD). This study aims to describe the global development history and current status of neuroinflammation in ASD from 2004 to 2021 and reveal the research hotspots and frontiers to provide a reference for scholars in related fields to carry out further research.MethodsJournal articles on ASD and neuroinflammation-related research were obtained from the Web of Science Core Collection (WOSCC) databas… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
2

Citation Types

0
1
0
1

Year Published

2023
2023
2023
2023

Publication Types

Select...
4

Relationship

0
4

Authors

Journals

citations
Cited by 4 publications
(2 citation statements)
references
References 66 publications
(49 reference statements)
0
1
0
1
Order By: Relevance
“…Bibliyometrik analiz çalışmaları, bilimsel yayınların nicelik ve nitelik özelliklerini inceleyerek araştırma trendlerini ve bilimsel etkileşimi anlamamızı sağlayan, ayrıca bilim dünyasındaki gelişmeleri anlamak, araştırma alanlarını belirlemek ve gelecekteki çalışmalara yön vermek için değerli bilgiler sunan önemli bir çalışma türüdür. Son yıllarda yapılan araştırmalar, bibliyometrik analizin farklı disiplinlerde yaygın olarak kullanıldığını ve yeni yöntemlerin geliştirildiğini göstermekte, bilimsel yayınların sayısal verilerine dayanarak disiplinler arası etkileşimi, en çok atıfta bulunan yayınları ve popüler araştırma konularını belirlememize yardımcı olmaktadır (6)(7)(8)(9). Bu çalışmanın amacı, son yıllarda artan trendi ile göze çarpan yaş tahmini konusunda yapılan bilimsel araştırmalar arasından ISI Web of Knowledge-Science (WoS),Clarivate™, Philadelphia, PA, USA veritabanında yer alan eserlere ulaşmak, burada yer alan filtreleme yöntemlerini kullanarak eserlerin bibliometrik analizini yapmaktır.…”
Section: Introductionunclassified
“…Bibliyometrik analiz çalışmaları, bilimsel yayınların nicelik ve nitelik özelliklerini inceleyerek araştırma trendlerini ve bilimsel etkileşimi anlamamızı sağlayan, ayrıca bilim dünyasındaki gelişmeleri anlamak, araştırma alanlarını belirlemek ve gelecekteki çalışmalara yön vermek için değerli bilgiler sunan önemli bir çalışma türüdür. Son yıllarda yapılan araştırmalar, bibliyometrik analizin farklı disiplinlerde yaygın olarak kullanıldığını ve yeni yöntemlerin geliştirildiğini göstermekte, bilimsel yayınların sayısal verilerine dayanarak disiplinler arası etkileşimi, en çok atıfta bulunan yayınları ve popüler araştırma konularını belirlememize yardımcı olmaktadır (6)(7)(8)(9). Bu çalışmanın amacı, son yıllarda artan trendi ile göze çarpan yaş tahmini konusunda yapılan bilimsel araştırmalar arasından ISI Web of Knowledge-Science (WoS),Clarivate™, Philadelphia, PA, USA veritabanında yer alan eserlere ulaşmak, burada yer alan filtreleme yöntemlerini kullanarak eserlerin bibliometrik analizini yapmaktır.…”
Section: Introductionunclassified
“…In recent years, studies have found that the increase of intracellular reactive oxygen species (ROS) and reduced free radical damage can easily lead to a reduction in endogenous antioxidant protection system capacity and an oxidative stress (OS) imbalance. This will promote the secretion of vascular and pro-inflammatory molecules and lead to neuroinflammation (3). These oxidative damage processes exist in a wide range of mental diseases.…”
Section: Introductionmentioning
confidence: 99%