2014
DOI: 10.21566/tbmaed.21513
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Bazı Arpa (Hordeum vulgare L.) Genotiplerinin Edirne Koşullarında

Abstract: ÖzAraştırma, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü (TTAE) ile Bulgaristan Karnobat Tarımsal Enstitüsü (KTE) tarafından geliştirilen arpa genotiplerinin verim ve bazı tarımsal özelliklerinin belirlenmesi amacı ile yürütülmüştür. Denemeler, 25 farklı arpa genotipi ile tesadüf blokları deneme desenine göre 4 tekerrürlü olarak 2006-2007 ve 2007-2008 yıllarında TTAE deneme tarlasında kurulmuştur. Tane verimi, bitki boyu, başak uzunluğu, başaklanma ve olgunlaşma gün sayıları ve başakta tane sayısı gibi özellikler ve … Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1
1

Citation Types

0
1
0

Year Published

2016
2016
2023
2023

Publication Types

Select...
6

Relationship

1
5

Authors

Journals

citations
Cited by 6 publications
(2 citation statements)
references
References 0 publications
0
1
0
Order By: Relevance
“…Bin tane ağırlığına ilişkin bulgularımız, Erzurum'da 15 arpa çeşidi ile yürüttükleri çalışmalarında 38,9-52,8 g arasında olduğunu bildiren Öztürk et al [32], Kahramanmaraş ve Şanlıurfa koşullarında 37,14-50,49 g arasında değiştiğini bildiren Çölkesen et al [33] ve arpa çeşitlerinin bin tane ağırlıklarını 41,2-51,3 g arasında belirleyen Sirat ve Sezer [30]'in sonuçlarından daha düşük olmuştur.…”
Section: Bin Tane Ağırlığıunclassified
“…Bin tane ağırlığına ilişkin bulgularımız, Erzurum'da 15 arpa çeşidi ile yürüttükleri çalışmalarında 38,9-52,8 g arasında olduğunu bildiren Öztürk et al [32], Kahramanmaraş ve Şanlıurfa koşullarında 37,14-50,49 g arasında değiştiğini bildiren Çölkesen et al [33] ve arpa çeşitlerinin bin tane ağırlıklarını 41,2-51,3 g arasında belirleyen Sirat ve Sezer [30]'in sonuçlarından daha düşük olmuştur.…”
Section: Bin Tane Ağırlığıunclassified
“…Looking at [21], in their study, reported that the heading time was between 205 days and 213 days. Earliness in barley is an important feature in terms of drought avoidance and second crop production [22]. However, some researchers argue that the drought resistance of early cultivars has increased, but the yield potential has decreased, and low temperatures that may be encountered on these dates may stress the plant [23].…”
Section: Heading Timementioning
confidence: 99%