2015
DOI: 10.17986/blm.2015210945
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi Acil Servisine Başvuran Adli Nitelikteki Çocuk Olguların Değerlendirilmesi

Abstract: Amaç: Bu çalışma, Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi Acil Servisine başvuran 0-18 yaş grubundaki adli olguların demografik özelliklerini, başvuru nedenlerini ve hazırlanan adli raporların niteliklerini belirlemek, elde edilen verileri benzer çalışmalarla karşılaştırmak amacıyla yapılmıştır.Gereç ve Yöntem: Tanımlayıcı nitelikteki bu araştırmanın örneklemini, Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi Acil Servisinde 01/01/2013-31/12/2013 tarihleri arasında hazırlanan 2397 adli bildirim raporu oluşturmaktadır. Ça… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
2
2
1

Citation Types

0
5
1
6

Year Published

2018
2018
2023
2023

Publication Types

Select...
7

Relationship

0
7

Authors

Journals

citations
Cited by 15 publications
(13 citation statements)
references
References 5 publications
0
5
1
6
Order By: Relevance
“…6 Yurtiçi kaynaklı bir çok çalışmada da adli olguların daha çok erkek çocuklarda gözlendiği ile ilgili sonuçlar raporlanmıştır. 2,3,[5][6][7][8] Bizim çalışmamızda da literatürle uyumlu olarak erkek/kız oranı (%52,4-%47,6) olarak saptanmıştır.…”
Section: Discussionunclassified
See 1 more Smart Citation
“…6 Yurtiçi kaynaklı bir çok çalışmada da adli olguların daha çok erkek çocuklarda gözlendiği ile ilgili sonuçlar raporlanmıştır. 2,3,[5][6][7][8] Bizim çalışmamızda da literatürle uyumlu olarak erkek/kız oranı (%52,4-%47,6) olarak saptanmıştır.…”
Section: Discussionunclassified
“…Ülkemizde yapılan çeşitli çalışmalarda acil servislere başvuran adli olgular içerisinde çocuk hastaların oranı %18-43 olarak bildirilmiştir. 2,[7][8][9] Çalışmamızda çocuk adli olguların tüm adli olgulara oranı %17,7 olarak bulunmuştur.…”
Section: Discussionunclassified
“…Every patient admitted to the hospital for reasons, such as assault, all kinds of tool injuries, burns, electric shock, torture and ill-treatment, child abuse, poisoning, and all kinds of suicide attempts are of forensic nature [10] . In the studies conducted in our country, the rate of pediatric forensic cases varied between 1.5% and 7.4% among all patients who applied to emergency departments, and these cases were mostly male patients [11][12][13][14] . In our study, the rate of forensic cases was found to be 1.5% (n=709) among all patients.…”
Section: Resultsmentioning
confidence: 99%
“…Çocuk adli olguların başvuru nedenleri bölgesel ve başvurduğu hastaneye göre farklılıklar gösterebilmektedir (1)(2)(3)(4)(5) (10)(11)(12)(13)(14)(15)(16)(17).…”
Section: Introductionunclassified
“…Adli tıp polikliniğine yansıyan çocuk olgular içinde en büyük grubu 15-17 yaşındaki olgular (%36.6) oluşturmaktadır. Çocuk olgularda yaş grubunun değerlendirildiği diğer çalışmalarda, bizim çalışmamızdan farklı olarak 0-5 yaş, 0-6 yaş veya 7-10 yaş arasındaki olguların çoğunlukta olduğu bildirilmiştir (2)(3)(4)10). Bu farklılığın nedeni diğer çalışmaların çoğunlukla acil servise yansıyan çocuk olguları kapsamasına ve çalışma dizaynı farklılığına bağlanmıştır.…”
Section: Introductionunclassified