2021
DOI: 10.33689/spormetre.779682
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Avrupa Kupalarina Katilan Türk Futbol Takimlarinin Maçlarinin Tekni̇k Ve Takti̇k Açidan Anali̇zi̇

Abstract: katılan Türk futbol takımlarının maçlarının, teknik ve taktik açıdan video ve bilgisayar ile sistematik maç analizinin yapılmasıdır. Çalışmanın evrenini, Avrupa kupalarında ön eleme turlarını geçmiş ve grup aşamasına katılmış Türk futbol takımlarının, grup aşamasındaki ve sonrasındaki 40 müsabaka oluşturmaktadır. Araştırmanın evrenindeki tüm müsabakaların verileri elde edilmiş ve analizi yapılmıştır. Yapılan çalışma neticesinde, Türk futbol takımlarının 19 müsabakayı kazandığı, 11 maçı kaybettiği belirlenmişti… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1
1
1

Citation Types

0
0
0
2

Year Published

2021
2021
2024
2024

Publication Types

Select...
7

Relationship

0
7

Authors

Journals

citations
Cited by 9 publications
(4 citation statements)
references
References 18 publications
(5 reference statements)
0
0
0
2
Order By: Relevance
“…Alberti et al (2010) reported that 55.1% of the goals were scored in the second half and 44.9% in the first half in their study on the English Premier League, French Ligue 1, Italian Serie A, and Spanish La Liga (Alberti et al, 2013). Ertetik and Müniroğlu (2021) examined 107 goals scored in 66 football matches participated in the UEFA football organization and reported that 54.21% of the goals were scored in the second half and 45.79% in the first half (Ertetik & Müniroğlu, 2021). Stafylidis et al, (2022) examined 222 goals scored in 91 matches played in the first half of the 2021-2022 football season of the Greek Football League and reported that 61.71% of the goals (137 goals) were scored in the second half and 38.71% (85 goals) were scored in the first half (Stafylidis et al, 2022).…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 98%
“…Alberti et al (2010) reported that 55.1% of the goals were scored in the second half and 44.9% in the first half in their study on the English Premier League, French Ligue 1, Italian Serie A, and Spanish La Liga (Alberti et al, 2013). Ertetik and Müniroğlu (2021) examined 107 goals scored in 66 football matches participated in the UEFA football organization and reported that 54.21% of the goals were scored in the second half and 45.79% in the first half (Ertetik & Müniroğlu, 2021). Stafylidis et al, (2022) examined 222 goals scored in 91 matches played in the first half of the 2021-2022 football season of the Greek Football League and reported that 61.71% of the goals (137 goals) were scored in the second half and 38.71% (85 goals) were scored in the first half (Stafylidis et al, 2022).…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 98%
“…4 Bu noktadan hareketle şampiyonada atılan golleri analiz ettiğimiz bu çalışmada, erkek futbolcular üzerine yapılmış çalışma sonuçları ile benzer sonuçlar elde edilmiştir. 1,2,4,5,9,16,19,20,23,24,30 Çobanoğlu ve Terekli, 2016 yılındaki Avrupa Futbol Şampiyonası gollerini analiz etmişler ve atılan 108 golün %61,1'inin 2. yarıda atıldığını bildirmişlerdir. 15 Benzer şekilde, Göral, 20 yaş altı dünya kupasında atılan golleri analiz etmeyi amaçlayan çalışmasında, maçların 2. yarısında 82 (%53,94) gol atıldığını tespit etmiştir.…”
Section: Gereç Ve Yöntemler Araştirmanin öRneklemi̇unclassified
“…Ancak bu çalışmaların hemen hemen hepsi erkeklerin yer aldığı turnuva, lig veya takımlardan elde edilen veriler ışığında yapılmış çalışmalardır. 1,2,4,5,9,[13][14][15][16][17][18][19][20][21][22][23][24][25][26] Aynı zamanda, futbolun oyun tarzı da günden güne gelişim gösterdiğinden, müsabakaların sürekli olarak kayıt altına alınarak değerlendirilmesi ihtiyacı daha da artmaktadır. Bu konuyla alakalı kadınların yer aldığı turnuva veya ligler ile ilgili literatürde erkeklere nazaran daha az çalışmaya rastlanmaktadır.…”
unclassified
“…Yine gol-zaman ilişkisi Avrupa Futbol Şampiyonalarında da farklı dönemlerde çalışmaların konusu olmuştur (Baskaya, 2023;Çobanoğlu ve Terekli, 2018;Michailidis vd., 2013;Yiannakos ve Armatas, 2006). Devlerin arenası olarak bilinen Şampiyonlar Ligi gibi uluslararası turnuvalarda (Charalampos vd., 2013;Gürkan vd., 2017;Michailidis vd., 2018) hatta ülkelerin ulusal liglerindeki takımların hangi zaman dilimlerinde gol kaydettikleri analiz edilmiştir (Alberti vd., 2013;Armatas vd., 2009;Bamplekis vd., 2021;Ertetik ve Müniroğlu, 2021;Evangelos vd., 2018;Stafylidis vd., 2022). Bu çalışmada literatüre katkı sağlaması açısından dört ana hedef belirlenmiştir.…”
Section: Introductionunclassified