2006
DOI: 10.1007/s11165-006-9026-5
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

A Study on Teaching Gases to Prospective Primary Science Teachers Through Problem-Based Learning

Abstract: The aim of this study was to compare the achievement of prospective primary science teachers in a problem-based curriculum with those in a conventional primary science teacher preparation program with regard to success in learning about gases and developing positive attitudes towards chemistry. The subjects of the study were 101 first year undergraduate students, who were in two different classes and who were taught by the same lecturer. One of the classes was randomly selected as the intervention group in whi… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
2
1
1
1

Citation Types

4
27
0
7

Year Published

2009
2009
2020
2020

Publication Types

Select...
6
1
1

Relationship

0
8

Authors

Journals

citations
Cited by 58 publications
(40 citation statements)
references
References 23 publications
4
27
0
7
Order By: Relevance
“…Probleemide lahendamise oskus aitab õpilastel tulevikus vähendada väärarusaamade teket, tõhustada aineteadmiste rakendamise oskust ning suhtlus-ja eneseväljendusoskust. Probleemide lahendamise oskuse arendamine bioloogias võimaldab õpi-lastel igapäevaseid või tööalaseid probleeme paremini ette näha ning neid efektiivselt lahendada (Cliff & Curtin, 2000;Gürses, Açıkyıldız, Doğar, & Sözbilir, 2007;Şenocak, Taşkesenligil, & Sözbilir, 2007). Uuringud on näidanud, et efektiivseks osutub vaid niisugune õpetamine, mille õpitule-musi õpetajad koolitundides reaalselt hindavad, seega on väga oluline töö-tada välja ja katsetada niisuguseid teste, mille abil hinnatakse peale aineteadmiste ka oskusi (Lile & Bran, 2014).…”
Section: Probleemide Lahendamise Oskus Bioloogia-alase Kirjaoskuse Kounclassified
See 2 more Smart Citations
“…Probleemide lahendamise oskus aitab õpilastel tulevikus vähendada väärarusaamade teket, tõhustada aineteadmiste rakendamise oskust ning suhtlus-ja eneseväljendusoskust. Probleemide lahendamise oskuse arendamine bioloogias võimaldab õpi-lastel igapäevaseid või tööalaseid probleeme paremini ette näha ning neid efektiivselt lahendada (Cliff & Curtin, 2000;Gürses, Açıkyıldız, Doğar, & Sözbilir, 2007;Şenocak, Taşkesenligil, & Sözbilir, 2007). Uuringud on näidanud, et efektiivseks osutub vaid niisugune õpetamine, mille õpitule-musi õpetajad koolitundides reaalselt hindavad, seega on väga oluline töö-tada välja ja katsetada niisuguseid teste, mille abil hinnatakse peale aineteadmiste ka oskusi (Lile & Bran, 2014).…”
Section: Probleemide Lahendamise Oskus Bioloogia-alase Kirjaoskuse Kounclassified
“…Tulemus on oluline seetõttu, et teadmised on bioloogia-alase kirjaoskuse üks määravaid komponente ning ilma nendeta pole võimalik bioloogia-alast kirjaoskust arendada, nagu seda näeb ette gümnaasiumi riiklik õppekava (2011). Kõikide bioloogia-alase kirjaoskuse komponentide (loova mõtlemise oskuse, probleemide lahendamise oskuse, otsuste vastuvõtmise ja põhjen damise oskuse) käsitlemisel on rõhutatud aineteadmisi, mis on heal saavutustasemel bioloogia-alase kirjaoskuse väljakujunemise eeldus (Cliff & Curtin, 2000;Gürses et al, 2007;Heller, 2007;Mumford et al, 2010;Şenocak et al, 2007). Nagu Sadler ja Zeidler (2005) rõhutavad, on heade aineteadmistega õpilastel palju kergem lahendada probleeme ja vastu võtta otsuseid.…”
Section: Arutelu Ja Järeldusedunclassified
See 1 more Smart Citation
“…In addition, there are PBL practices used in the teaching of chemistry at high school and they have found that PBL can be successfully applied to chemistry. For example, the effectiveness of PBL showed in a biochemistry 4 , forensic science 5 , analytical chemistry 6 , general chemistry 7 , physical chemistry 8 , and intermolecular forces 2 . Furthermore, PBL efforts to coach creative thinking skills 9 .…”
Section: Introductionmentioning
confidence: 99%
“…En ce sens, l'activité menée en éthique s'inspirait de l'approche par «îlot interdisciplinaire de rationalité» proposée par Fourez (1997 pensée critique ont été maintes fois posées (voir Bechtel et al, 1999;Collier, Guenther, & Veerman, 2002;Cooke et Moyle, 2002;Embry, 2001;Dam et Volman, 2004;Guilbert et Ouellet, 1997;Halpern, 1989;Halvorson et Wescoat, 2002;Majumdar, 2003;Ngeow et Kong, 2001;Pithers et Soden, 2000;Sage, 1996;Saye et Brush, 2002;Senocak, Taskesenligil, & Sozbilir, 2007;Sungur et Tekkaya, 2006;Weiss, 2003;Wieseman et Cadwell, 2005). Par ailleurs, Fourez (1997) indique clairement que la mise en route d'un îlot de rationalité conduit, presque de manière nécessaire, à la mise en route de pratiques critiques: «[l'îlot de rationalité] participe à l'idéal scientifique, déjà bien exprimé par Descartes, de garder une distance critique par rapport aux passions et à l'affectivité» (Fourez, 1997, p. 218 Ainsi, nous pourrions dire que l'îlot interdisciplinaire de rationalité permet de répondre aux exigences de la présente recherche, et ce, de différentes manières.…”
Section: Le Recours à L'îlot Interdisciplinarité : Notes Justificativesunclassified