2021
DOI: 10.16916/aded.878033
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

2019 Türkçe Dersi Öğretim Programı 6. Sınıf Kazanımlarının Değerlendirilmesi

Abstract: Bu araştırmanın amacı 2019 Türkçe Dersi Öğretim Programı 6. sınıf kazanımlarını belirli ölçütlere göre değerlendirmektir. Araştırmada genel tarama modellerinden kesitsel tikel tarama modeli kullanılmıştır. Araştırmanın çalışma grubunu 2020-2021 öğretim yılında Türkiye’nin 12 farklı bölgesinde çeşitli üniversitelerdeki Türkçe eğitimi ana bilim dalında görev yapmakta olan 35 öğretim üyesi oluşturmaktadır. Araştırmadaki veri toplama aracını “6. Sınıf Türkçe Dersi Öğretim Programı Kazanımlarını Değerlendirme For… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1
1
1

Citation Types

0
1
0
3

Year Published

2022
2022
2024
2024

Publication Types

Select...
6

Relationship

0
6

Authors

Journals

citations
Cited by 8 publications
(4 citation statements)
references
References 15 publications
(9 reference statements)
0
1
0
3
Order By: Relevance
“…In the studies we conducted on the implementation of programs in the literature, we reached the following findings. Arcagök (2021) states that the sixth-grade Turkish language textbook needs to be reorganized according to TC. Süğümlü (2021) concluded that there is very little emphasis on self-assessment activities in middle school Turkish language textbooks.…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 99%
“…In the studies we conducted on the implementation of programs in the literature, we reached the following findings. Arcagök (2021) states that the sixth-grade Turkish language textbook needs to be reorganized according to TC. Süğümlü (2021) concluded that there is very little emphasis on self-assessment activities in middle school Turkish language textbooks.…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 99%
“…Alanyazında öğretmen görüşlerine yer verilen (Kaplan & Demir, 2023;Menteşe, 2013) ve öğrencilerin görüşlerine yer verilen (Gömleksiz, vd., 2010) çeşitli Türkçe ve Türk dili ve Edebiyatı Öğretim Programı değerlendirme çalışmaları mevcuttur (Arcagök, 2021;Ayrancı & Mutlu, 2017;Direkçi, vd., 2019;Kalaycı & Yıldırım, 2020;Tarakcı, Bilgen, & Karagöl, 2021;Yüksel & Işıktaş, 2023). Öğretmen görüşlerine göre Türkçe Öğretim Programı'nın değerlendirilmesinin yapıldığı araştırmada (Barası, 2020) öğrencilerin eleştirel düşünme, problem çözme, öğrenmeyi öğrenme, yaratıcılık becerilerini geliştirememelerinde sorunlarla karşılaşılmıştır.…”
Section: Türkçe Ve Türk Dili Ve Edebiyatı öğRetim Programlarıunclassified
“…Okuma metinleri kategorisindeki öyküleyici metinlerde ise en fazla "hatırlama" en az ise "değerlendirme" düzeyinde sorulara; bilgilendirici metin türünde ise en fazla "uygulama", en az ise "analiz" düzeyinde sorulara yer verilmiştir. Benzer şekilde (Çerçi, 2018), ortaokul Türkçe ders kitabındaki kazanımların (Özkaya, 2020), Türkçe Dersi Öğretim Programı 6. sınıf kazanımların (Arcagök, 2021) incelenmesine ilişkin çalışmalarda da benzer sonuçlara ulaşılmıştır.…”
Section: Sonuç Ve Tartışmaunclassified