2016
DOI: 10.16986/huje.2016016666
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Uzaktan Eğitim Öğrencilerinin Uzaktan Eğitime Yönelik Tutumları ve Epistemolojik İnançları

Abstract: Bu araştırmanın amacı, uzaktan eğitim öğrencilerinin uzaktan eğitime yönelik tutum ve epistemolojik inanç düzeylerini bölüm ve cinsiyet değişkenleri açısından incelemek ve tutum ile epistemolojik inanç değişkenleri arasındaki ilişkiyi araştırmaktır. İlişkisel tarama deseninin kullanıldığı araştırma, Batı Karadeniz'de bulunan bir üniversitenin uzaktan eğitim programlarına kayıtlı 330 öğrenci ile yürütülmüştür. Araştırma verilerinin toplanmasında "Uzaktan Eğitime Yönelik Tutum Ölçeği" ve "Epistemolojik İnançlar … Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
2
1
1
1

Citation Types

1
5
0
15

Year Published

2017
2017
2024
2024

Publication Types

Select...
9

Relationship

0
9

Authors

Journals

citations
Cited by 29 publications
(23 citation statements)
references
References 18 publications
1
5
0
15
Order By: Relevance
“…Consistent with the research results, Kırali and Alcı (2016) revealed that there was no significant difference between their gender variables and their views on distance education perceptions in their research with university students. When analyzed in terms of gender, the research findings reached by Fidan (2016) and Ateş and Altun (2008) show difference. It was found that attitudes of male students towards distance education were higher than female students.…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 89%
“…Consistent with the research results, Kırali and Alcı (2016) revealed that there was no significant difference between their gender variables and their views on distance education perceptions in their research with university students. When analyzed in terms of gender, the research findings reached by Fidan (2016) and Ateş and Altun (2008) show difference. It was found that attitudes of male students towards distance education were higher than female students.…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 89%
“…Öğretmen adayları ve formasyon öğrencileri ile uzaktan eğitim algılarına yönelik yapılan çalışmalarda araştırma bulgusunu destekler yönde erkek ve kadın öğrenciler arasında farka rastlanılmamıştır (Yenilmez, Turğut ve Nalbağ, 2017;Yıldız, 2016). Bu bulgunun aksine erkek öğrencilerin kadın öğrencilere göre uzaktan eğitime yönelik tutumlarının daha yüksek olduğu çalışmalar da bulunmaktadır (Fidan, 2016). Öğretmenlerle yapılan çalışmada ise araştırma bulgusunu destekler yönde sonuçlar elde edilmiştir (Ağır, 2007).…”
Section: Sonuçlarunclassified
“…Uzaktan eğitim, kullanıcılara sunduğu imkânlarla eğitime yeni bir açı kazandırmıştır. Bu sayede günümüzde yaygın şekilde kullanılan bir sistem halini de almıştır (Fidan, 2016).…”
Section: Uzaktan Eğitimunclassified
“…Bu alanlardan birisi de şüphesiz eğitim alanıdır (İşman, 2011:1,15). Eğitim alanında, uzaktan eğitimin yaygınlaşmasıyla birlikte bilgiye erişmede yer, zaman, yaş gibi engeller ortadan kalkmakta ve bireyler yaşam boyu öğrenim fırsatı yakalamaktadır (Fidan, 2016).…”
Section: Introductionunclassified