2020
DOI: 10.5336/sportsci.2019-72606
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

The Relationship Between Balance, Jumping Performance and Physical Activity Level of Students in the Faculty of Sports Sciences

Abstract: Bu çalışmanın amacı, spor bilimleri fakültesinde, lisans eğitimi alan amatör sporcularda denge, dikey sıçrama performansı ile fiziksel aktivite düzeyi arasındaki ilişkinin araştırılmasıdır. Çalışmanın ikincil amacı ise, dikey sıçrama testinin objektif ölçümünün gerçekleştirilmesi için geliştirilen mobil uygulama aracılığıyla, sıçrama yüksekliğininin hız, kuvvet, güç değerleri ve diğer değerlendirme skorları ile karşılaştırılmasıdır. Gereç ve Yöntemler: Çalışmaya Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor Bilimleri F… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1
1

Citation Types

0
0
0

Year Published

2020
2020
2024
2024

Publication Types

Select...
5

Relationship

0
5

Authors

Journals

citations
Cited by 6 publications
(2 citation statements)
references
References 23 publications
(29 reference statements)
0
0
0
Order By: Relevance
“…Çünkü, My Jump uygulaması okul çağı çocukları, yetişkin sporcular, genç sporcular ve hatta beyin felci gibi sağlık sorunları olan popülasyonlarda çok fazla test edilmiş ve geçerlik ve güvenirliği araştırılmıştır (Bogataj ve ark., 2020;Jimenez-Olmedo ve ark., 2022). Bu uygulamalar ölçümler için akıllı telefonların ve tabletlerin video kayıt özelliğini kullanmaktadır (Karaman, Özden, Özcanlı, & Mutlu, 2020;Stanton ve ark., 2015;Turgut, Çoban, & Gelen, 2018). My Jump 2 uygulaması dikey sıçramanın hızını (m/s), kuvvetini (N), güç (W) analizini ve yere tekrardan temas etme süresini analiz ederek ölçebilmektedir (Sharp, Cronin, & Neville, 2019;Soares ve ark., 2023).…”
Section: "My Jump / My Jump 2" Uygulaması Ve Dikey Sıçrama Testleriunclassified
“…Çünkü, My Jump uygulaması okul çağı çocukları, yetişkin sporcular, genç sporcular ve hatta beyin felci gibi sağlık sorunları olan popülasyonlarda çok fazla test edilmiş ve geçerlik ve güvenirliği araştırılmıştır (Bogataj ve ark., 2020;Jimenez-Olmedo ve ark., 2022). Bu uygulamalar ölçümler için akıllı telefonların ve tabletlerin video kayıt özelliğini kullanmaktadır (Karaman, Özden, Özcanlı, & Mutlu, 2020;Stanton ve ark., 2015;Turgut, Çoban, & Gelen, 2018). My Jump 2 uygulaması dikey sıçramanın hızını (m/s), kuvvetini (N), güç (W) analizini ve yere tekrardan temas etme süresini analiz ederek ölçebilmektedir (Sharp, Cronin, & Neville, 2019;Soares ve ark., 2023).…”
Section: "My Jump / My Jump 2" Uygulaması Ve Dikey Sıçrama Testleriunclassified
“…Ağaoğlu et al (2009) reported that low body mass index had a negative effect on 1500-meter running performance in their study on candidates entering the special aptitude exam of the Physical Education and Sports Department. Karaman et al (2020) reported in their study on the relationship between balance, jump performance, and physical activity level in students in the faculty of sports sciences that vertical jump performance increased with increasing physical activity, and an increase in jump speed, strength, and power was observed with an increase in vertical jump height. Kayri and Okut (2008) reported in their study that candidates with high shuttle scores in male and female students were more likely to be successful in skill coordination performance, and since there is no study on the same subject, it is important to repeat the similar study in different places and years in terms of more reliable modeling of success.…”
Section: Introductionmentioning
confidence: 99%