2021
DOI: 10.35408/comuybd.683576
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Örgüt İkliminin Örgütsel Sinizm Üzerindeki Etkisinde Lider - Üye Etkileşiminin Aracılık Rolü

Abstract: Bu çalışmanın amacı örgüt iklimi alt boyutlarının örgütsel sinizm boyutları üzerindeki etkisinde lider-üye etkileşiminin aracılık rolünü araştırmaktır. Bu amaç doğrultusunda araştırma Tokat ili merkez ilçesi ve 4 büyük ilçesinde yer alan 319 banka personeli üzerinde gerçekleştirilmiştir. Araştırma sonucu elde edilen verilerin analizinde SPSS 25.0 ve AMOS 20.0 kullanılmıştır. Araştırma hipotezlerini test etmek amacıyla yapısal eşitlik modellemesi kullanılmıştır. Yapısal eşitlik modelinden elde edilen bulgulara … Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1
1
1
1

Citation Types

0
0
0
1

Year Published

2021
2021
2023
2023

Publication Types

Select...
5

Relationship

0
5

Authors

Journals

citations
Cited by 5 publications
(4 citation statements)
references
References 5 publications
0
0
0
1
Order By: Relevance
“…In this case, we see the relationship between organizational climate and therapeutic factors. A positive organizational climate makes people feel like members of a good team (Mumcu A., 2021). In line with the results we have obtained, it has been observed that the altruistic behaviors of individuals would also increase.…”
Section: Conclusion and Discussionsupporting
confidence: 88%
See 2 more Smart Citations
“…In this case, we see the relationship between organizational climate and therapeutic factors. A positive organizational climate makes people feel like members of a good team (Mumcu A., 2021). In line with the results we have obtained, it has been observed that the altruistic behaviors of individuals would also increase.…”
Section: Conclusion and Discussionsupporting
confidence: 88%
“…Pressure to perform at high standards, fostering a sense of pride. Organizational Commitment Dedication to organizational goals and pride in association (Mumcu, 2021).…”
Section: Standardsmentioning
confidence: 99%
See 1 more Smart Citation
“…Erdoğan'ın (2018) yaptığı araştırmada psikolojik sermaye düzeyi ile unvan arasında anlamlı bir ilişkiden bahsederken örgütsel sinizm düzeyi ile anlamlı bir ilişki olmadığını belirtmiştir. Ancak, Erol (2018) ve Mumcu (2018) yaptıkları araştırmalarda örgütsel sinizm düzeyi ile unvan arasında anlamlı bir ilişki olduğunu belirtmişlerdir. Burada müdür yardımcılarının psikolojik sermaye düzeylerinin öğretmen ve müdürlere göre düşük seviyede olması dikkat çekicidir.…”
Section: Tartışma Ve Sonuçunclassified