2010
DOI: 10.5336/medsci.2009-13840
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Headaches in Childhood

Abstract: 1928Çocukluk Çağı Baş Ağrıları Ö ÖZ ZE ET T A Am ma aç ç: : Bu ça lış ma da, Baş Ağ rı sı Bo zuk luk la rı nın Ulus la ra ra sı Sı nıf la ma sı 2. Ba sım (ICHD-II, 2004) ta nı öl çüt le ri te mel alı na rak, ço cuk luk ça ğın da gö rü len baş ağ rı la rı nın sık lı ğı, eti yo loji si, te da vi ye ya nı tı ve prog no zu nun araş tı rıl ma sı amaç lan dı. G Ge e r re eç ç v ve e Y Yö ön n t te em m l le er r: : Ça lış ma ya son al tı yıl içe ri sin de ço cuk nö ro lo ji si po lik li ni ği mi ze baş vu ran top la… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
3
2

Citation Types

0
7
0
4

Year Published

2012
2012
2023
2023

Publication Types

Select...
7

Relationship

0
7

Authors

Journals

citations
Cited by 8 publications
(11 citation statements)
references
References 3 publications
0
7
0
4
Order By: Relevance
“…Baş ağrısı, ışık ve/veya ses duyarlılığının eşlik edebildiği, 1-72 saat arası süren, tekrarlayan ataklarla karakterizedir. 16,17 Weisleder ve ark. çocuklardaki migrenin klinik özelliklerinin erişkinlerden farklı olduğunu, bulantı, kusma, baş dönmesi ve görme bozukluklarının baş ağrısına eşlik edebileceğini belirtmiştir.…”
Section: Discussionunclassified
“…Baş ağrısı, ışık ve/veya ses duyarlılığının eşlik edebildiği, 1-72 saat arası süren, tekrarlayan ataklarla karakterizedir. 16,17 Weisleder ve ark. çocuklardaki migrenin klinik özelliklerinin erişkinlerden farklı olduğunu, bulantı, kusma, baş dönmesi ve görme bozukluklarının baş ağrısına eşlik edebileceğini belirtmiştir.…”
Section: Discussionunclassified
“…Previous field studies in Turkey have shown the prevalence of tension-type headache to vary between 5-25% whereas the prevalence was 10.4-58% for migraine type headache. 5,[12][13][14] Another study conducted in Turkey evaluated 92 patients of which 41.3% had migraine type and 18.5% had tension type headache, and the authors explained the higher prevalence of migraine with the fact that their pediatric neurology unit was a reference center, and the study was not a field study. 15 The MIDAS questionnaire evaluates headache-related disability based on five disability questions, but it was developed for adults.…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 99%
“…İnsomnianın etiyolojisinde biyolojik hastalıklar, ilaç, alkol ya da madde kullanımı, diğer uyku bozuklukları ve psikiyatrik bozukluklar rol oynayabilir. Kronik insomnia, kadınlarda, yaşlılarda,kardiyovasküler, respiratuar, gastrointestinal,renal ve kas-iskelet sistemindeki bozukluklar gibi tıbbisorunları ve psikiyatrik hastalığı olanlarda daha yaygın olup, işlevsellikte ciddi bozulmaya yol açmaktadır 9,11 . İnsomnia ile en sık ilişkilendirilen ektanılar, depresyon başta olmak üzere ruhsal bozukluklardır 12,13 .…”
Section: İnsomniaunclassified
“…İnsomnia değerlendirilirken, ayrıntılı bir tıbbi ve psikiyatrik öykü alınmalı, uyku alışkanlıkları sorgulanmalı, nedene yönelik laboratuar incelemeleri yapılmalı ve psikometrik testler uygulanmalıdır 11 . Uygun tedaviye rağmen yakınmaları devam eden hastalar uyku laboratuarında incelenmelidir.…”
Section: İnsomniaunclassified
See 1 more Smart Citation