2018
DOI: 10.21605/cukurovaummfd.420708
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Determining The Application Level of Occupational Health and Safety Legislation in Construstion Sector in Turkey

Abstract: İş kazalarının en çok görüldüğü sektörlerden birisi olan inşaat sektöründe iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili mevzuatın uygulanmasında sorunlar bulunmaktadır. Bu çalışmada, Türkiye'deki iş kazalarını ve kaza sonucu ortaya çıkabilecek kayıpları en aza indirmek için yapılan yasal düzenlemelerin, inşaat sektöründeki uygulama düzeyi belirlenmeye çalışılmış ve bu kapsamda işçi-usta-formen, teknik personel, yapı denetim personeli, iş güvenliği denetim personeli ve üst düzey yönetici-işveren olmak üzere sektördeki be… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
2
1
1

Citation Types

0
5
0
1

Year Published

2021
2021
2022
2022

Publication Types

Select...
3

Relationship

1
2

Authors

Journals

citations
Cited by 3 publications
(6 citation statements)
references
References 3 publications
0
5
0
1
Order By: Relevance
“…It was identified that 81.12% of the construction workers received a health report indicating that they can work in heavy and dangerous business while 11.59% did not receive and 7.30% received the health report after starting at the workplace [4].…”
Section: Health Reportsmentioning
confidence: 99%
See 3 more Smart Citations
“…It was identified that 81.12% of the construction workers received a health report indicating that they can work in heavy and dangerous business while 11.59% did not receive and 7.30% received the health report after starting at the workplace [4].…”
Section: Health Reportsmentioning
confidence: 99%
“…The rate of employees, who work as workers, masters and foremen, has professional qualification certificate, was determined as 70.83% [4].…”
Section: Health Reportsmentioning
confidence: 99%
See 2 more Smart Citations
“…(2020) KKD kullanımının gerekliliğini vurgulayarak kullanılacak KKD miktarının belirlenmesine yönelik model önerisinde bulunmuşlardır Eser (2015). maden işlerinde KKD kullanılmasının önemi vurgulanarak kullanılacak KKD'nin seçiminde dikkat edilmesi gereken hususları belirlemiştir Güvel & Oral (2018). İSG yasal mevzuatının Türkiye inşaat sektöründe uygulanma düzeyi incelenmiştir Akman (2019).…”
unclassified