2018
DOI: 10.15316/sjafs.2018.56
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Cabernet-Sauvignon Üzüm Çeşidinde Farklı Kültürel İşlemlerin Şıra Özellikleri Üzerine Etkileri

Abstract: Tekirdağ koşullarında yetiştirilen Cabernet-Sauvignon üzüm çeşidinde farklı kültürel işlemlerin, şıra özellikleri üzerine etkilerinin incelenmesi amaçlanmıştır. Denemede Kontrollü Toprak İşleme (KTİ) uygulaması, Kontrollü Toprak İşleme + Geleneksel Toprak İşleme (KTİ+GTİ) uygulaması ve Geleneksel Toprak İşleme (GTİ) uygulaması olmak üzere üç farklı toprak işleme uygulaması ile birlikte Kontrol (KY+AY) uygulaması (koltuk yapraklarının ve ana yaprakların sürgün üzerinde bırakıldığı), AY uygulaması (koltuk yaprak… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1
1
1
1

Citation Types

3
6
0
4

Year Published

2019
2019
2024
2024

Publication Types

Select...
8

Relationship

4
4

Authors

Journals

citations
Cited by 10 publications
(13 citation statements)
references
References 1 publication
(2 reference statements)
3
6
0
4
Order By: Relevance
“…Melo et al (2015) stated that with an increase in berry size, berry weight, volume, and berry surface area also increased. Bahar and Öner (2016) reported berry width values for the Cabernet-Sauvignon variety ranging from 11.06 mm to 12.07 mm, while Candar (2023) indicated that these values varied between 11.20 mm and 14.7 mm for the Merlot grape variety. The measured berry width values in the study fall within a similar range.…”
Section: Berry Widthmentioning
confidence: 99%
“…Melo et al (2015) stated that with an increase in berry size, berry weight, volume, and berry surface area also increased. Bahar and Öner (2016) reported berry width values for the Cabernet-Sauvignon variety ranging from 11.06 mm to 12.07 mm, while Candar (2023) indicated that these values varied between 11.20 mm and 14.7 mm for the Merlot grape variety. The measured berry width values in the study fall within a similar range.…”
Section: Berry Widthmentioning
confidence: 99%
“…Rakamsal olarak yüksekten düşüğe yaprak alanı değerlerinin 0.59 m² kg⁻¹ ile KL; 0.54 ile m² kg⁻¹ kontrol ve 0.45 m² kg⁻¹ ile VG uygulamasından alındığı belirlenmiştir (Çizelge 4). Bahar ve Öner [37], Tekirdağ koşullarındaki Cabernet-Sauvignon çeşidinde bu değeri 0.73 m² kg⁻¹ olarak kaydetmişlerdir. Edirne koşullarında 0.54 m² kg⁻¹ olarak belirlenmesi arada çok belirgin bir farkın olmadığını göstermesi bakımından önemlidir.…”
Section: Bir Kg üZüme Düşen Gerçek Yaprak Alanı (M² Kg⁻¹)unclassified
“…Ayrıca BD × kontrol interaksiyonunun (548.32 m² da⁻¹) yüksek yaprak alanı değerine ulaştığı; YO × VG interaksiyonunun ise (520.39 m² da⁻¹) ile rakamsal olarak düşük yaprak alanı değerini aldığı belirlenmiştir. Bahar ve Öner [37], Tekirdağ koşullarında Cabernet-Sauvignon çeşidinin DGYA'nı 1.618 m² da⁻¹ olarak belirlemişlerdir. Araştırma sonucuna göre kontrol grubunda DGYA değeri 539.12 m² da⁻¹ olarak tespit edilmiştir.…”
Section: Doğrudan Güneş Gören Yaprak Alanı (M² Da⁻¹)unclassified
“…Tane özağırlığı üzerine UAE istatistiki olarak LSD %5'e göre önemli, diğer etkiler önemsiz bulunmuştur (Çizelge 1). Tane (Bahar ve Öner, 2016) olurken; Edirne koşullarında 661.62 kg/da olmuştur. Bu farkın terroir ve kültürel işlemlerden kaynaklanabileceği düşünülmektedir.…”
Section: Tane öZağırlığı (G/l)unclassified